Gradi se Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

10.06.2016. | eKapija

U četvrtak, 9. juna, potpisan je ugovor sa izvođačem radova za drugu fazu izgradnje „Naučno-tehnološkog parka“ Univerziteta u Novom Sadu. Potpisnici ugovora bili su dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački, direktor JUP Istraživanje i razvoj d.o.o. Beograd dr Goran Kvrgić i potpredsednik kompanije Italiana Costruzioni Luka Navara.

- Gradi se zgrada od 29.000 m² od čega će 10.000m² biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz našeg fakulteta i koje će tu zaposliti još oko 3. 000 novih inženjera - rekao je prof. dr Rade Doroslovački.

On je dodao da je od direktora kompanije Italiana Costruzioni dobio informaciju da će izgradnja početi u prvoj polovini jula.

- Ceo posao radićemo sa preduzećem Amiga sa kojim smo zajedno učestvovali na tenderu. Naša firma zastupljena je u Srbiji preko osam godina, i velika je čast što smo dobili priliku da radimo i u Novom Sadu, jer je to najznačajnija oblast za razvoj našeg poslovanja ovde – rekao je potpredsednik Italiana Costruzioni Luka Navara.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je naglasio da je ovo jedna od najvećih investicija u tom gradu u poslednjih deset godina, vredna oko 12,6 mil EUR.

Vučević je istakao i da bi, ukoliko budu ispoštovani svi rokovi, izgradnja trebalo da bude zavšena polovinom 2018.

 

 
Share |

Komentari: 1

mIlivoj 12.06.2016 22.28.06

Koliko je meni poznato radove za ovaj projekat je trebao da izvodi Zlatibor gradanja, medjutim , očito je da je neko strpao keš u džep pa dodelio da to rade drugi. Inače Zlatibor gradnja i Kej su već bili ogradili gradjevinsko zemljište, postavili svoje table... no kao što kod nas biva, ništa nije sigurno kad je koferče u pitanju, i garantujem glavom da ga je neko iz vlasti i dobio. Bruka..

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...