INFONET-468X60-BANNER

Presvlačenje starog bazena u Kanjiži

04.05.2016. | M. Mitrović | Dnevnik

Za predstojeću letnju sezonu stari bazen na kanjiškom kupalištu Štrand na obali Tise biće u potpunosti obnovljen sredstvima iz opštinske kase. Projekat za temeljnu rekonstrukciju bazena je urađen i sada je u toku javna nabavka za izbor izvođača radova, a kako je najavljeno ovo značajno ulaganje u razvoju turističke infrastrukture, biće realizovano do prve polovine juna.

Načelnik opštinskog Odeljena za privredu, finansije i razvoj Robert Fejstamer napominje da je izrađena kompletna projektna dokumentacija za novu konstrukciju bazena, jer u stari objekat nije ulagano već dve decenije. U opštini se nadaju da će meštani i gosti u bazenu uživati već ovog leta, iako će radovi možda malo ući u kupališnu sezonu, ali će se ovim ulaganjem obezbediti uslovi da se sezona kupanja može produžiti.

www.pixabay.com

- Imalo se u vidu da se bazen nalazi u delu koji Tisa plavi prilikom većeg vodostaja, ali baš zbog toga predvideli smo da su delovi konstrukcije mobilni te da će na završetku sezone biti skladišteni na sigurno, a na početku naredne sezone ugrađivaće se za korišćenje. Ulaganje u obnovu bazena je više namenjeno za omladinu i za wellnes sadržaje. Proteklih nekoliko godina ulagali smo u izgradnju pontona i već ove sezone imaćemo na Tisi međunarodni pristan, a u Domu kajakaša takođe je u toku ulaganje u obezbeđenje uslova za funkcionisanje nastavno obrazovnog centra za potrebe sportista – kaže Fejstamer.

Za rekonstrukciju i obnovu bazena iz opštinske kase izdvojeno je 19,5 miliona dinara. Fejstamer napominje da je predviđeno da se investiura i u obnovu objekata nekadašnjem odmarališta „Potisja”, koje je sada neiskorišćeno, a ova i druga ulaganja trebalo bi da doprinesu da obala Tise u Kanjiži bude privlačna za posetioce iz ove sredine, ali i turiste sa strane.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;