Petlju Petlovo brdo će graditi nova firma

27.04.2016. | N. V. | Novosti

Početak izgradnje petlje Petlovo brdo nije ni na vidiku. Projekat dela Obilaznice oko Beograda, posle tri godine blokade, nije ni na pozitivnoj nuli, već je vraćen dva koraka unazad. Prvobitni plan mora da se menja, kao i već izabrani izvođač. U JP „Putevi Srbije“ uveravaju da neće biti ni problema zbog odštetnih zahteva, niti će „Strabag“ ispostaviti račun Republici Srbiji.

Ugovor sa izvođačem radova za izgradnju petlji Orlovača i Petlovo brdo potpisan je 23. jula 2013. godine. Posao je dobio austrijski „Strabag“, koji je dostavio najpovoljniju ponudu od šest miliona evra. Planirano je da radovi budu finansirani iz zajma „Evropske investicione banke“.

- Izgradnja petlje Petlovo brdo će se nastaviti po okončanju izrade novog, tj. izmenjenog projekta petlje, a u skladu sa Sporazumom postignutim sa podnosiocima žalbe – kažu u JP „Putevi Srbije“. - Ranije izabrani izvođač neće nastaviti izgradnju, jer je ugovor sporazumno raskinut.

Nagodbom je postignuto očuvanje 87 odsto površine šume Borići i da umesto seče 1.652 stabla, bude posečeno najviše do 261 stabla, kao i kompenzacija posečenih stabala sađenjem nekoliko stotina novih sadnica. U planu je i izgradnja dečjeg igrališta u zoni park-šume, a Petlovo brdo će konačno dobiti bezbedan i legalan izlazak na Ibarsku magistralu kod servisa „Ford“.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...