U planu gradnja nove muzičke škole

20.04.2016. | Mirjana Blažić | RTV

Muzička i Baletska škola u Novom Sadu više neće biti u situaciji da odbijaju talentovane učenike zato što nemaju mesta gde da ih prime. U planu je izgradnja novog, većeg, savremenijeg objekta koji će đake obe škole, prema prečima gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, primiti za tri godine.

Novosadski muzičari, balerine i baletani koji se trenutno školuju u objektima koji pripadaju Srpskoj pravoslavnoj srkvi i Jevrejskoj opštini, više neće biti podstanari. Naime, u Gradskoj kući potpisan je ugovor o izgradnji nove Muzičko-baletske škole, što je čin na koji su obe ove novosadske obrazovne ustanove čekale 10 godina.

- Kada smo krenuli u ovu priču hteli smo da to bude umetnički centar gde će se okupljati preko 2.500 učenika i još toliko njihovih nastavnika – kaže Radmila Rakin Martinović, direktorka Muzičke škole „Isidor Bajić“, Novi Sad.

Novi objekat imaće i koncertnu dvoranu sa 400 sedišta za publiku, prvu koju će dobiti Novi Sad, što je posebno važno uzimajući u obzir to da pretenduje da postane evropska prestonica kulture.

- Novi Sad do 2021. godine mora imati koncertnu dvoranu, to zaslužuju i građani i ova divna talentovana deca i ubeđen sam da ćemo je imati – rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Muzičko-baletska škola biće izgrađena u bloku koji formira Bulevar Cara Lazara s jedne, kao i ulice Narodnog fronta, Šekspirova i Balzakova s druge strane, dok će ukupna površina nove škole iznositi skoro 15.000 kvadrata..

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...