U planu gradnja nove muzičke škole

20.04.2016. | Mirjana Blažić RTV

Muzička i Baletska škola u Novom Sadu više neće biti u situaciji da odbijaju talentovane učenike zato što nemaju mesta gde da ih prime. U planu je izgradnja novog, većeg, savremenijeg objekta koji će đake obe škole, prema prečima gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, primiti za tri godine.

Novosadski muzičari, balerine i baletani koji se trenutno školuju u objektima koji pripadaju Srpskoj pravoslavnoj srkvi i Jevrejskoj opštini, više neće biti podstanari. Naime, u Gradskoj kući potpisan je ugovor o izgradnji nove Muzičko-baletske škole, što je čin na koji su obe ove novosadske obrazovne ustanove čekale 10 godina.

- Kada smo krenuli u ovu priču hteli smo da to bude umetnički centar gde će se okupljati preko 2.500 učenika i još toliko njihovih nastavnika – kaže Radmila Rakin Martinović, direktorka Muzičke škole „Isidor Bajić“, Novi Sad.

Novi objekat imaće i koncertnu dvoranu sa 400 sedišta za publiku, prvu koju će dobiti Novi Sad, što je posebno važno uzimajući u obzir to da pretenduje da postane evropska prestonica kulture.

- Novi Sad do 2021. godine mora imati koncertnu dvoranu, to zaslužuju i građani i ova divna talentovana deca i ubeđen sam da ćemo je imati – rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Muzičko-baletska škola biće izgrađena u bloku koji formira Bulevar Cara Lazara s jedne, kao i ulice Narodnog fronta, Šekspirova i Balzakova s druge strane, dok će ukupna površina nove škole iznositi skoro 15.000 kvadrata..

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...
mile 20.08.2021.
I evo nas... 10 god kasnije,,,2021. Na žal...