Građevinci beže pred inspekcijom

19.04.2016. | M. Lj. P. | Novosti

Obilazeći gradilišta u Beogradu, inspektori rada za samo tri dana zatekli su oko 70 radnika na crno. Ova brojka bila bi i veća da po dolasku kontrolora veliki broj neimara nije pobegao sa svog radnog mesta!

Građevinska sezona uveliko je počela, a sa njom i redovnije provere poslodavaca. Oko stotinu gradilišta u Beogradu, i to na svim opštinama, naći će se na meti inspektora.

- Situacija na gradilištima je haotična, kada je u pitanju radno zakonodavstvo – kažu u Inspektoratu rada. - Naši inspektori su tokom poslednja tri dana naišli na mnogobrojne nedostatke. Radnici su doslovno bežali sa skela, kada bi naišla naša ekipa, kako ih ne bi evidentirali. Na određenim lokacijama nismo uspeli ni da saznamo ko je investitor, jer nema postavljene table sa informacijama o firmi koja izvodi radove.

Dok kompanije koje zidaju u centru grada, uglavnom, prijavljuju građevince, neimari u opštinama Novi Beograd i Voždovac u velikoj meri rade bez ikakvih papira.

Osim što zidaju bez radne knjižice, građevinci, pokazuje poslednja kontrola inspektora, rade i u nebezbednim uslovima – na nezaštićenim skelama, neobeleženim rupama, bez šlemova i adekvatnih cipela.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...