Građevinci beže pred inspekcijom

19.04.2016. | M. Lj. P. | Novosti

Obilazeći gradilišta u Beogradu, inspektori rada za samo tri dana zatekli su oko 70 radnika na crno. Ova brojka bila bi i veća da po dolasku kontrolora veliki broj neimara nije pobegao sa svog radnog mesta!

Građevinska sezona uveliko je počela, a sa njom i redovnije provere poslodavaca. Oko stotinu gradilišta u Beogradu, i to na svim opštinama, naći će se na meti inspektora.

- Situacija na gradilištima je haotična, kada je u pitanju radno zakonodavstvo – kažu u Inspektoratu rada. - Naši inspektori su tokom poslednja tri dana naišli na mnogobrojne nedostatke. Radnici su doslovno bežali sa skela, kada bi naišla naša ekipa, kako ih ne bi evidentirali. Na određenim lokacijama nismo uspeli ni da saznamo ko je investitor, jer nema postavljene table sa informacijama o firmi koja izvodi radove.

Dok kompanije koje zidaju u centru grada, uglavnom, prijavljuju građevince, neimari u opštinama Novi Beograd i Voždovac u velikoj meri rade bez ikakvih papira.

Osim što zidaju bez radne knjižice, građevinci, pokazuje poslednja kontrola inspektora, rade i u nebezbednim uslovima – na nezaštićenim skelama, neobeleženim rupama, bez šlemova i adekvatnih cipela.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...
DARKO 08.02.2021.
Stanovnici naselja Stepa Stepanović NEĆE "m...