IZOLACIJA-468X60-BANNER

Poziv za tender za obnovu Slavije i Bulevara oslobođenja

29.03.2016. | Tanjug

- Pozivno pismo za učestvovanje na tenderu za rekonstrukciju Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, od Slavije do Autokomande, biće najpre objavljeno na sajtu „Evropske banke za obnovu i razvoj“ (EBRD), a zatim i na zvaničnom sajtu Grada Beograda – najavio je direktor „Agencije za investicije i stanovanje“ Luka Petrović.

Prema njegovim rečima, rok za dostavljanje ponuda je 45 dana, a otvaranje će biti 12. maja. „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ istovremeno raspisuje javni konkurs za izgradnju fontane, a rok za završetak čitavog posla je 155 dana.

- Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati pravcima Makenzijeva-Ulica kralja Milana i Nemanjina-Bulevar oslobođenja. Beogradska ulica, na potezu Trg Slavija-Njegoševa, biće jednosmerna ka Njegoševoj. Za vreme radova biće onemogućen prilaz Trgu Slavija iz Ulice Svetog Save i Deligradske – precizirao je Petrović, saopštila je gradska informativna služba.

On je dodao da se parking prostor između Beogradske i Ulice Prote Mateje ukida i da će se on iskoristiti za odvijanje pešačkog saobraćaja u vreme radova. Parking prostor između ulica Prote Mateje i Alekse Nenadovića ostaće u funkciji sve vreme izvođenja radova, a i kasnije. Detaljan plan odvijanja saobraćaja za vreme izvođenja radova blagovremeno će se objavljivati u svim medijima za svaku fazu radova posebno.

Formiraće se posebna radna grupa koja će svakoga dana biti u kontaktu sa nadzornim organima i izvođačima radova i koja će biti zadužena, između ostalog, da minimizira eventualne probleme u odvijanju saobraćaja u zoni radova.

- Kako je rekonstrukcija Trga Slavija i Bulevara oslobođenja najvažniji ovogodišnji projekat, uslovi tendera su oštri kako bismo na tenderu dobili izvođača koji je sposoban da na vreme, a možda i pre roka, završi poveren posao. Kako bismo mogli kvalitetno da pratimo dinamiku izvođenja radova, predvideli smo tri međuroka gde ćemo, ukoliko se kasni sa radovima, kazniti izvođača radova – rekao je on.

U slučaju da svoje radove završi ranije, izvođač odmah prelazi na sledeću fazu radova i na taj način povećava šansu da ostvari bonus ukoliko celokupan posao završi za manje od predviđenih 155 dana, dodao je Petrović.

Tender za nadzor radova, nastavlja on, već je raspisan, učestvovalo je devet kompanija, a zastupljene su velike svetske firme iz te oblasti.

Petrović je naglasio da će se rekonstrukcija Trga Slavija i Bulevara oslobođenja raditi bukvalno danonoćno. Dozvoliće se rad od šest do 22 sata, a ukoliko budu želeli, izvođači će moći da zatraže i dozvolu za noćni rad, a sve u cilju da se rekonstrukcija što pre završi i saobraćajnice dobiju svoju punu funkcionalnost.

- Fontana u centralnom delu trga samo će ulepšati njegov izgled i neće ugrožavati vozače u slučaju jakog vetra, jer će se ugraditi senzori koji će skladu sa jačinom vetra regulisati visinu mlaza vode – rekao je Petrović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;