INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kasni izgradnja stanova, prete penali

28.03.2016. | Beta

- Izgradnja 70 stanova za socijalno stanovanje u naselju Duvanište biće završena sredinom juna – kaže direktor „Gradske stambene agencije“ u Nišu Vladan Stojanović.

Stojanović je rekao da izgradnja kasni 10 meseci, a da je završeno nešto više od 80 odsto stanova.

- Predstoje završni radovi, priključenje zgrade na komunalnu infrastrukturu i parterno uređenje – kazao je Stojanović.

www.pixabay.com

Prema njegovim rečima, konkurs za prodaju stanova biće raspisan pre nego što stanovi budu kompletno završeni, a budući da se radi o socijalnim stanovima, postojaće kriterijum koje će kupci morati da ispune.

- Uslovi za prodaju biće konačno definisani nakon usvajanja novog zakona o socijalnom stanovanju – kazao je Stojanović i podsetio da će od 70 novih stanova, 52 biti ponuđena kupcima, a 18 će lokalna samouprava izdavati u zakup. - Postoji inicijativa da se stanovima koji su planirani za izdavanje, reši problem stanovanja žitelja naselja Mramor koji su zbog klizišta ostali bez svojih domova.

Izgradnja socijalnih stanova u Duvaništu počela je marta 2014. godine, trebalo je da bude završena do 30. aprila 2015. godine. U „Gradskoj stambenoj agenciji“ kašnjenje objašnjavaju objektivnim razlozima, „pronalaskom“ neucrtanih vodovodnih i kanalizacionih instalacija, i majskim poplavama.

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković je ranije izjavio da stanovi neće biti završeni do kraja godine i da krivicu za kašnjenje snosi „Gradska stambena agencija“. On smatra da je ova agencija napravila veliki problem gradu jer će izvođač radova sigurno tražiti naplatu penala zbog kašnjenja i dodatnih radova koje je morao da izvede jer je dobio katastrofalno prazan projekat.

Za izgradnju socijalnih stanova u Duvaništu iz republičkog budžeta obezbeđeno je 46 miliona dinara, dok je Grad Niš preuzeo obavezu plaćanja 156 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;