Kasni izgradnja stanova, prete penali

28.03.2016. | Beta

- Izgradnja 70 stanova za socijalno stanovanje u naselju Duvanište biće završena sredinom juna – kaže direktor „Gradske stambene agencije“ u Nišu Vladan Stojanović.

Stojanović je rekao da izgradnja kasni 10 meseci, a da je završeno nešto više od 80 odsto stanova.

- Predstoje završni radovi, priključenje zgrade na komunalnu infrastrukturu i parterno uređenje – kazao je Stojanović.

www.pixabay.com

Prema njegovim rečima, konkurs za prodaju stanova biće raspisan pre nego što stanovi budu kompletno završeni, a budući da se radi o socijalnim stanovima, postojaće kriterijum koje će kupci morati da ispune.

- Uslovi za prodaju biće konačno definisani nakon usvajanja novog zakona o socijalnom stanovanju – kazao je Stojanović i podsetio da će od 70 novih stanova, 52 biti ponuđena kupcima, a 18 će lokalna samouprava izdavati u zakup. - Postoji inicijativa da se stanovima koji su planirani za izdavanje, reši problem stanovanja žitelja naselja Mramor koji su zbog klizišta ostali bez svojih domova.

Izgradnja socijalnih stanova u Duvaništu počela je marta 2014. godine, trebalo je da bude završena do 30. aprila 2015. godine. U „Gradskoj stambenoj agenciji“ kašnjenje objašnjavaju objektivnim razlozima, „pronalaskom“ neucrtanih vodovodnih i kanalizacionih instalacija, i majskim poplavama.

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković je ranije izjavio da stanovi neće biti završeni do kraja godine i da krivicu za kašnjenje snosi „Gradska stambena agencija“. On smatra da je ova agencija napravila veliki problem gradu jer će izvođač radova sigurno tražiti naplatu penala zbog kašnjenja i dodatnih radova koje je morao da izvede jer je dobio katastrofalno prazan projekat.

Za izgradnju socijalnih stanova u Duvaništu iz republičkog budžeta obezbeđeno je 46 miliona dinara, dok je Grad Niš preuzeo obavezu plaćanja 156 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...