IZOLACIJA-468X60-BANNER

Most preko Drine između Ljubovije i Bratunca do 1. novembra (video)

16.03.2016. | Tanjug

- Most preko Drine između Ljubovije i Bratunca, koji nosi naziv „Bratoljub“, biće završen do 1. novembra – izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Mihajlović je obišla radove na izgradnji mosta u Ljuboviji zajedno sa potpredsednicom vlade RS i ministarkom građevine Srebrenkom Golić i ministrom saobraćaja Neđom Trninićem. Prema njenim rečima, most je samo jedan od projekata koji zajedno rade Srbija i RS. Ona je dodala da dinamika radova teče po planu bez obzira na nedavne poplave.

Radovi obuhvataju izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i  zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 miliona evra. Srbija gradi ceo most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a  Srpska pristupnu saobraćanjnicu i zajednički granični prelaz. Radovi su počeli 20. oktobra 2015. i rok za završetak radova na celom projektu je 19. septembar 2017.

Most će biti dug 227 metara i imaće biciklističku i pešačku stazu. Vrednost projekta na strani Srbije je 660 miliona dinara i vlada je već uplatila 50 miliona za projektnu dokumentaciju. Taj most će za privrednika iz RS biti najkraća veza sa Koridoriom 11 i Lukom Bar.

Radovi na teritoriji Republike Srpske bi trebalo uskoro da počnu. Međudržavnim sporazumom je predviđena olakšana procedura u distribuciji svih elemenata potrebnih za izgradnju mosta.

Izvođač radova je firma „MBA-Ratko Mitrović Niskogradnja“, a projekat je uradio Saobaćajni institute CIP. Sa strane Srbije se izvode radovi na fundiranju četiri stuba i jedan stub je počeo da se gradi. Most će imati ukupno osam stubova, od čega četiri u reci i po dva na svakoj obali.

Mihajlović je kazala da je RS pripremila svu tehničku dokumentaciju za pristupne saobraćajnice u Srbiji, most, granični prelaz i pristupne saobraćanice u Bratuncu.

Najkasnije za mesec dana biće završeni svi imovinsko pravni odnosi na strani Srpske i do kraja građevinske sezone biti završen i pristupni put, koji je obaveza RS.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;