INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Most preko Drine između Ljubovije i Bratunca do 1. novembra (video)

16.03.2016. | Tanjug

- Most preko Drine između Ljubovije i Bratunca, koji nosi naziv „Bratoljub“, biće završen do 1. novembra – izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Mihajlović je obišla radove na izgradnji mosta u Ljuboviji zajedno sa potpredsednicom vlade RS i ministarkom građevine Srebrenkom Golić i ministrom saobraćaja Neđom Trninićem. Prema njenim rečima, most je samo jedan od projekata koji zajedno rade Srbija i RS. Ona je dodala da dinamika radova teče po planu bez obzira na nedavne poplave.

Radovi obuhvataju izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i  zajedničkog prelaza, a vrednost je 13 miliona evra. Srbija gradi ceo most i pristupnu saobraćajnicu u Ljuboviji, a  Srpska pristupnu saobraćanjnicu i zajednički granični prelaz. Radovi su počeli 20. oktobra 2015. i rok za završetak radova na celom projektu je 19. septembar 2017.

Most će biti dug 227 metara i imaće biciklističku i pešačku stazu. Vrednost projekta na strani Srbije je 660 miliona dinara i vlada je već uplatila 50 miliona za projektnu dokumentaciju. Taj most će za privrednika iz RS biti najkraća veza sa Koridoriom 11 i Lukom Bar.

Radovi na teritoriji Republike Srpske bi trebalo uskoro da počnu. Međudržavnim sporazumom je predviđena olakšana procedura u distribuciji svih elemenata potrebnih za izgradnju mosta.

Izvođač radova je firma „MBA-Ratko Mitrović Niskogradnja“, a projekat je uradio Saobaćajni institute CIP. Sa strane Srbije se izvode radovi na fundiranju četiri stuba i jedan stub je počeo da se gradi. Most će imati ukupno osam stubova, od čega četiri u reci i po dva na svakoj obali.

Mihajlović je kazala da je RS pripremila svu tehničku dokumentaciju za pristupne saobraćajnice u Srbiji, most, granični prelaz i pristupne saobraćanice u Bratuncu.

Najkasnije za mesec dana biće završeni svi imovinsko pravni odnosi na strani Srpske i do kraja građevinske sezone biti završen i pristupni put, koji je obaveza RS.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;