INFONET-468X60-BANNER

Podrškom cementnoj industriji do konkurentnosti u regionu

15.03.2016. | Tanjug

- „Privredna komora Srbije“ (PKS) podržaće i pomoći domaćoj cementnoj industriji kako bi u dijalogu i saradnji sa nadležnima odgovorili izazovima i doprineli podizanju konkurentnosti te privredne grane na domaćem, tržistu regiona, ali i EU – rekao je predsednik PKS Marko Čadež u Beočinu.

On je nakon posete kompaniji „Lafarž Srbija“ koja je deo „Lafarž Holcim grupe“, rekao da je prioritet PKS da u razgovorima sa Vladom Srbije zastupa interese industrije i ubrza donošenje potrebnih pravilnika i procedura kako bi unapredila poslovanje cementne industrije.

- Pre nekoliko meseci smo intenzivirali saradnju ka što boljem rešavanju, pre svega zakonodavnig okvira jer je u pitanju opstanak cele industrije. Da nije donešen Zakon o upravljanju otpadom i da nismo krenuli zajedno  da radimo na izradi pravilnika, cela industrija ne bi mogla da ostane konkurentna – podsetio je Čadež.

Kako je objasnio, intenzivnim kontaktima PKS i predstavnika cementne industrije iskristalisali su se predlozi koji su kasnije rezultirali donošenju zakonskih rešenja, pre svega, izmenama i dopunama Zakona i upravljanju otpadom kojim je omogućeno prekogrančno kretanje neopasnog  otpada za ponovno iskorišćenje.

Uz podršku PKS, u narednom periodu radiće se i na izradi novog pravilnika o prekograničkom kretanju otpada u skladu sa novim zakonskim rešenjima, najavio je predsednik PKS.

Čadež je rekao da je važna saradnja sa predstavnicima ove vrste industrije i u sklopu približavanja EU, zbog direktiva i regulativa koje će se primenjivati u tranzicionom periodu.

- Od toga zavisi da li će ova grana ostati konkuretna – rekao je Čadež.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;