INFONET-468X60-BANNER

Novi Kneževac: Kanalizaciona mreža od 36,3 kilometara

11.03.2016. | M. Mitrović | Dnevnik

Izgradnja sistema za prikupljanje i odvođenje otpadnih voda u Novom Kneževcu, koja je započeta prethodnih godina, intenzivirana je tokom ove zime, pa će do početka maja kada je predviđen završetak radova, Novi Kneževac gotovo u potpunosti biti pokriven kanalizacionom mrežom.

Ukupna vrednost ove investicije je preko 476 miliona dinara, od čega je u prošloj i ovoj godini za njenu realizaciju iz „Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“ izdvojeno 300, a u prethodnom periodu nešto više od 176 miliona dinara. Kanalizaciona mreža izgrađena u prethodnom periodu i veći deo koji se sada gradi obuhvataju 10 kilometara kolektorske mreže i 36,3 kilometra sekundarne mreže kojom se pokriva gotovo čitavu varošicu Novi Kneževac.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Predsednik novokneževačke opštine Dragan Babić naglašava da je ovo najveća investicija u poslednjih tri decenije:

- Novi Kneževac je mala opština sa skromnim budžetom i bez pomoći pokrajinskih institucija, sigurno ne bi mogli da dođemo do realizacije ovako značajne investicije. Izgradnja sistema za prikupljanje i odvođenje otpadnih voda omogućiće da se na kanalizacionu mrežu priključi oko 8.000 individualnih korisnika, 20 javnih ustanova i isto toliko manjih privrednih subjekata. Ovim se stvaraju i preduslovi da Prehrambena industrija „Aleva“ izgradi još jednu fabriku, što će značiti otvaranje novih radnih mesta – kaže Babić.

Radovi u ovoj fazi izgradnje kanalizacione mreže započeti su u decembru, izvodi ih beogradska firma „Milenijum tim“, a predsednik opštine Babić najavljuje da će svi poslovi biti okončani do 3.maja.

- Radovi teku dobro, kvalitet je na zavidnom nivou i ono što je bitno omogućićemo priključak svim domaćinstvima i privrednicima, što će značiti podizanje kvaliteta života u našoj sredini. Kada se uzme u obzir obim i kvalitet radova koji se izvode mislim da je pravi mali podvig da se za kratko vreme završi ovako vredna investicija, posebno što je Novi Kneževac opterećen problematikom odvođenja otpadnih voda, a rešava se i problematika atmosferske kanalizacije – ukazuje Babić.

Na području novokneževačke opštine preko konkursa „Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“ u toku prošle godine je podržano 10 projekata vrednih 371,7 miliona dinara.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;