Američka ambasada još čeka kupce

02.03.2016. | M. Lj. P. | Novosti

Zgrada bivše američke ambasade u Kneza Miloša već dve i po godine čeka kupca! Zbog čega još nema novih stanara ovog zdanja od 17.000 kvadrata u centru Beograda se ne zna, ali je poznato da su Amerikanci cenu sa početnih 11 miliona spustili na 7,7 miliona dolara, kao i to da su promenili agenciju zaduženu za prodaju.

Osim cene, od jula 2013. godine menjali su se i agenti. Za prodaju je provobitno bila zadužena agencija „Kušman end Vejkfild“, a od pre godinu dana za ovaj posao Amerikanci su angažovali firmu „CBRE Srbija“.

Zgradu američke diplomatije u Srbiji do sada su „merkali“ mahom veliki svetski lanci hotela, ali niko nije dostavio konkretnu ponudu. Objekat su, kako smo saznali, obilazili poslovni ljudi iz češkog, bliskoistočnog i jednog azijskog fonda, a tokom ove i prošle godine lokaciju, kvadraturu, bezbednost i ostale karakteristike zdanja merio je i jedan američki investitor. Ipak, niko od njih, izgleda, nije ozbiljno zainteresovan da pazari objekat iz tridesetih godina prošlog veka.

Od 1950. vlasništvo SAD

Zdanje u Kneza Miloša, koje Ameri nude na prodaju, prvobitno je bilo u vlasništvu kćerki Đorđa Nestorovića. Posle Drugog svetskog rata bilo uknjiženo kao opštenarodna imovina, a u martu 1950. kao vlasništvo vlade SAD.

Hotel ili  stambeni blok

Osim hotela, mogući kupci razmišljaju i o tome da kompleks bude kombinacija poslovnog i stambenog prostora. To im dozvoljava i urbanistički plan za taj deo grada, koji, doduše, još nije usvojen.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...