IZOLACIJA-468X60-BANNER

"Swisslion" punom parom gradi trebinjski "Grad sunca"

23.02.2016. | V. Duka | Nezavisne Novine

Kompanija „Swisslion“ uložiće u ovoj godini preko 20 miliona konvertabilnih maraka (10 miliona evra) u projekat „Grad sunca“ nadomak Trebinja, gde se građevinski radovi odvijaju prema planu, a stigle su i nove mašine za potrebe niskogradnje.

Rodoljub Drašković, vlasnik kompanije „Swisslion“, potvrdio je da će u martu, kada u „Gradu sunca“ kreće puna građevinska sezona, na ovom lokalitetu biti potrebno oko 350 radnika.

- Gradi se sve ono što sam i obećao i što je projektom predviđeno, a u pitanju su akva park, sportski tereni sa zatvorenim olimpijskim bazenom, hoteli i spa centri. Trenutno se najviše radi na sunčanim vrelima, odnosno jezerima koja neće biti klasičan akva park, već nešto potpuno novo, što će biti završeno do početka sezone – pojasnio je Drašković.

Dodaje da će u sklopu toga, „Hidroelektrane na Trebišnjici“ graditi olimpijski bazen, dok će kasnije biti izgrađen i sportski hotel, sportski tereni, kao i varoš čaršija, a potvrdio je da se nije odustalo ni od gradnje aerodroma, ali i kliničkog centra i brojnih hotela.

Mašine u Draženskoj gori, gdje niče „Grad sunca“, rade u tri smene, a sve se finansira isključivo sopstvenim sredstvima „Swisslion“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ime 08.12.2022.
Narod je bio prisiljen da zida bez papira j...
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...

;