Kasni izgradnja pristupnih saobraćanijca do "Veletržnice Beograd"

12.02.2016. | M. Lj. Popović | Novosti

Nacionalna „Veletržnica Beograd“, koja je prema prvobitnom planu trebalo da bude završena 2013. godine, još uvek nije otvorena! Prema rečima nadležnih velika hala za prodaju hrane je gotova, ali ne i pristupne saobraćajnice jer – nema adekvatnih izvođača radova.

- Hala je u potpunosti završena, međutim, ona ne može biti puštena u rad, jer nisu završeni radovi na saobraćajnicama koje ka njoj vode – tvrde u „Veletržnici Beograd“. - Naime, u raspisanom postupku javne nabavke za ovaj posao nijedna firma nije dala prihvatljivu ponudu. Zato moramo ponovo da raspišemo tender!

Izgradnja veletržnice na prostoru sadašnje Kvantaške pijace najavljivana je pre tri godine kao jedan od najvećih projekata srpske prehrambene i poljoprivredne industrije. Gradnja je počela u maju i trebalo je da bude završena u novembru 2013. godine. Radovi su, međutim, stali zbog neusklađenosti sa izvođačima i nedostatka sredstava.

Dve godine kasnije, izgradnja je ponovo počela, a gradski čelnici najvljivali su da će prvi zakupci moći da se usele već za 120 dana. Od obećanog roka prošlo je više od četiri meseca, a najveća balkanska trgovina voćem i povrćem još nije počela da radi.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...
Bojan Djordjevic 08.02.2020.
Interesuje me cena kljuc u ruke "kuca od st...
Lena 07.02.2020.
... neka dodju da svicarcima izgrade drugu ...