PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Rampu u Bubanj potoku sele do 15. oktobra

25.01.2016. | N. Vukić | Novosti

Izmeštanje naplatne rampe kod Bubanj potoka, koje je trebalo da počne još prošlog leta, trebalo bi da bude završeno najkasnije do 15. oktobra, a taj nimalo naivan, ali veoma unosan posao, poveren je austrijskom „Štrabagu“, koji će imati pomoć domaćih firmi „Vojvodinaput Pančevo“ i „PZP Zaječar“.

Iako je u konkursnoj dokumentaciji navedeno da svi radovi, sa nabavkom i ugradnjom opreme neophodne za funkcionisanje sistema naplate putarine moraju biti završeni do kraja avgusta, izabrani izvođač je zatražio mesec i po dana duži rok, a zauzvrat će inkasirati 2.095.241.098 dinara ili oko 17 miliona evra.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Još jedan od uslova koji izvođač mora da ispoštuje je da obezbedi nesmetano odvijanje saobraćaja na auto-putu i održavanje neophodnog nivoa bezbednosti. Kada, zbog izvođenja radova na delu postojećih kolovoznih traka auto-puta, bude potrebno preusmerenje saobraćaja na novoizgrađene površine ili privremene saobraćajnice, kolovozne trake moraju biti fizički razdvojene na pogodan način, tako da omoguće bezbednost vožnje za vozila koja se kreću suprotnim smerovima i onemoguće ulazak iz jedne trake u onu za suprotan smer.

Kao podizvođač biće angažovan i Institut „Mihajlo Pupin“, koji će biti zadužen za radove na instalaciji, sistemu video-nadzora i alarmnih sistema za obezbeđenje radnika i imovine, dok će „Srbijaput“ izvoditi deo zemljanih radova i postavljanje saobraćajne signalizacije i opreme.

I „Ikea“ čeka početak radova

Švedski gigant „Ikea“ sa nestrpljenjem iščekuje premeštanje naplatne rampe u Bubanj potoku pošto će ona baš na tom mestu graditi svoj prvi objekat u Srbiji.

Izgradnja robne kuće moći će da počne kada bude završeno izmeštanje naplatne stanice, dakle nikako pre sredine oktobra ove godine.

Otpali „Planum“ i „Integral“

Na tenderu za izmeštanje naplatne rampe Bubanj potok, odnosno izgradnju naplatne stanice i baze za održavanje puteva kod Vrčina, najvišu prihvatljivu ponudu dao je „Integral inženjering“ – 2.293.720.944,84 dinara. U igri je bila i zajednička ponuda „Planuma“, „Trioprojekta“ i TTK.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Toza 21.03.2023.
Ja sam čuo da se masovno iseljavaju i proda...
Mirko 21.03.2023.
Interesantno je da niko nije objavio sliku ...
Сретен 21.03.2023.
Ко паркира ауто у подруму!?

;