Panić: Deo nelegalno izgrađenog objekta biće srušen

14.01.2016. | Tanjug

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić izjavila je da je deo objekta na uglu Bregalničke i Kralja Aleksandra, u Beogradu, gde je došlo do nesreće u kojoj je poginuo radnik delom nelagalno građen i da će biti srušen.

Kako je saopštila Gradska uprava, Panić je povodom nesreće koja se desila juče (13. januar 2016.) rekla da Inspektorat za rad pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obavlja poslove inspekcijskog nadzora u oblasti rada, radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu i da to nije u gradskoj nadležnosti.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema njenim rečima, Inspektorat se bavi uviđajem smrtnih, teških i kolektivnih povreda na radu, tako da će nesreća sigurno biti istražena i odgovorni biti kažnjeni.

- Što se tiče Grada Beograda, kontrolu gradnje na objektu na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Bregalničke ulice obavljala je „Gradska građevinska inspekcija“ po pravnosnažnoj građevinskoj dozvoli izdatoj od „Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove grada“ – obijasnila je Panić.

Navodeći da je građevinskom dozvolom odobrena izgradnja stambeno-poslovnog objekta spratnosti 2Po+P (sa galerijom) plus šest spratova, ona je istakla da je inspekcija utvrdila da su tokom izgradnje investitori i izvođač radova odstupili od građevinske dozvole, izgradivši dodatni i povučeni sprat.

- Gradski građevinski inspektor je 17. decembra doneo rešenje da se odmah obustavi dalje izvođenje radova i rešenje o uklanjanju. Imajući u vidu da investitori i izvođač radova nisu obustavili radove i zato što su odstupili od građevinske dozvole, shodno odredbama Zakona o planiranju i izgradnji Prvom osnovnom javnom tužilaštvu podneta je krivična prijava za pokretanje postupka zbog učinjenog privrednog prestupa protiv izvođača radova, kao pravnog lica – rekla je Panić.

Ona je ukazala i da je, takođe, protiv investitora kao fizičkih lica 23. decembra podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

- Odmah po završetku zakonske procedure deo objekta koji je izgrađen nelegalno biće srušen – rekla je Panić.

Ona je dodala i da to nije jedini investitor koji je pokušao da posle donošenja Zakona o ozakonjenju „lovi u mutnom“ i gradi računajući da će da prevari državu i da legalizuje ono što je izgradio posle donošenja zakona.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !