Zrenjanin: Novi pogon „Drekslmajera“ do juna

30.12.2015. | Ž. B. | Dnevnik

Na placu nemačke kompanije „Drekslmajer“, u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Bagljaš“, ubrzano teku radovi na dogradnji još jednog pogona. Na gradilištu je bilo dvadesetak mašina i vozila, i 37 radnika koji rade punom parom.

- Ovo je veliko gradilište, na kojem se podiže treća hala najvećeg poslodavca i izvoznika u našem gradu. Površina novog objekta je gotovo 14.000 kvadrata. Moram da pohvalim i izvođače, ali i moj tim i lokalnu samoupravu, jer smo na nov način pristupili poslodavcima, nakon što su izrazili želju da proširuju pogon – poručio je gradonačelnik Čedomir Janjić, koji je gradilište obišao u društvu zamenika Saše Santovca i pomoćnika Ivana Devića.

Janjić je objasnio da je oformljena ekipa od predstavnika svih javnih preduzeća, kako se ne bi desio zastoj zbog dokumentacije, pa je „Drekslmajer” u rekordnom roku dobio sve papire i građevinsku dozvolu. U ime izvođača radova, „Martinik gradnje”, detalje oko ovog posla izneo je koordinator Dejan Femić:

- Na gradilištu se nasipa drobni materijal, poslednjeg sloja pred betonsku ploču. Svi stubovi su montirani, a posle praznika krećemo sa montažom krovne konstrukcije. Ti radovi trebalo bi da se završe krajem januara, kada idu krovopokrivački, bravarski i fasaderski zahvati. Kraj kompletnih radova je predviđen za 1. jun – kaže Femić i ističe da je Grad učinio mnogo da investitoru olakša papirologiju, a izvođače radova poslužilo je i lepo vreme.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...