IZOLACIJA-468X60-BANNER

Nova fabrika u Rumi

21.12.2015. | S. Kostić | Novosti

Nepalska kompanija Cinnovation Group, koja se bavi proizvodnjom testenina, svoju prvu fabriku u Evropi gradiće u Srbiji, odnosno u Rumi. Izgradnja pogona počeće na proleće sledeće godine, a prema planu investitora, zaposlenje će naći oko 400 radnika.

U industrijskoj zoni „Rumska petlja“, na površini od 9,5 hektara zemljišta, opština Ruma je stvorila uslove koji su potrebni investitoru za gradnju nove proizvodne hale, u kojoj će se proizvoditi testenina, nudle, krekeri...

- Vrednost parcele koju smo prodali Cinnovation group je 51 milion dinara, od toga 20 odsto avansa je već uplaćeno pri samoj licitaciji, a za ostali deo novca rok uplate je osam dana. Očekujemo da će ovde posao dobiti nekoliko stotina nezaposlenih građana, a mi, lokalna samouprava, polako se približavati do cilja, da što manje imamo nezaposlenih – ističe Slađan Mančić, predsednik rumske opštine.

Ova kompanija rasprostranjena je u celom svetu. U Sremu, investitor će u proizvodnji koristiti sve potencijale sremske žitnice, a fabrika će biti izvozno orijentisana i plasiraće gotovo sve svoje proizvode na inostrano tržište.

- Koristimo ovu zimsku građevinsku pauzu da završimo poslove oko planske dokumentacije, a sa prvim toplim danima krećemo u izgradnju fabrike – naglasio je Zoran Dražeta, zastupnik ove kompanije.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...