INFONET-468X60-BANNER

Nova fabrika u Rumi

21.12.2015. | S. Kostić | Novosti

Nepalska kompanija Cinnovation Group, koja se bavi proizvodnjom testenina, svoju prvu fabriku u Evropi gradiće u Srbiji, odnosno u Rumi. Izgradnja pogona počeće na proleće sledeće godine, a prema planu investitora, zaposlenje će naći oko 400 radnika.

U industrijskoj zoni „Rumska petlja“, na površini od 9,5 hektara zemljišta, opština Ruma je stvorila uslove koji su potrebni investitoru za gradnju nove proizvodne hale, u kojoj će se proizvoditi testenina, nudle, krekeri...

- Vrednost parcele koju smo prodali Cinnovation group je 51 milion dinara, od toga 20 odsto avansa je već uplaćeno pri samoj licitaciji, a za ostali deo novca rok uplate je osam dana. Očekujemo da će ovde posao dobiti nekoliko stotina nezaposlenih građana, a mi, lokalna samouprava, polako se približavati do cilja, da što manje imamo nezaposlenih – ističe Slađan Mančić, predsednik rumske opštine.

Ova kompanija rasprostranjena je u celom svetu. U Sremu, investitor će u proizvodnji koristiti sve potencijale sremske žitnice, a fabrika će biti izvozno orijentisana i plasiraće gotovo sve svoje proizvode na inostrano tržište.

- Koristimo ovu zimsku građevinsku pauzu da završimo poslove oko planske dokumentacije, a sa prvim toplim danima krećemo u izgradnju fabrike – naglasio je Zoran Dražeta, zastupnik ove kompanije.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;