Nova fabrika u Rumi

21.12.2015. | S. Kostić | Novosti

Nepalska kompanija Cinnovation Group, koja se bavi proizvodnjom testenina, svoju prvu fabriku u Evropi gradiće u Srbiji, odnosno u Rumi. Izgradnja pogona počeće na proleće sledeće godine, a prema planu investitora, zaposlenje će naći oko 400 radnika.

U industrijskoj zoni „Rumska petlja“, na površini od 9,5 hektara zemljišta, opština Ruma je stvorila uslove koji su potrebni investitoru za gradnju nove proizvodne hale, u kojoj će se proizvoditi testenina, nudle, krekeri...

- Vrednost parcele koju smo prodali Cinnovation group je 51 milion dinara, od toga 20 odsto avansa je već uplaćeno pri samoj licitaciji, a za ostali deo novca rok uplate je osam dana. Očekujemo da će ovde posao dobiti nekoliko stotina nezaposlenih građana, a mi, lokalna samouprava, polako se približavati do cilja, da što manje imamo nezaposlenih – ističe Slađan Mančić, predsednik rumske opštine.

Ova kompanija rasprostranjena je u celom svetu. U Sremu, investitor će u proizvodnji koristiti sve potencijale sremske žitnice, a fabrika će biti izvozno orijentisana i plasiraće gotovo sve svoje proizvode na inostrano tržište.

- Koristimo ovu zimsku građevinsku pauzu da završimo poslove oko planske dokumentacije, a sa prvim toplim danima krećemo u izgradnju fabrike – naglasio je Zoran Dražeta, zastupnik ove kompanije.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...