INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Banja Junaković čeka na Slovence

16.12.2015. | J. Bekić | Novosti

Izgradnja spa i velnes-centra u apatinskoj banji Junaković, koja je počela pre skoro osam godina, kasni zbog nedostatka novca. Po rečima dr Živorada Smiljanića, predsednika opštine Apatin, završena je prva faza izgradnje velnes-centra, vredna šest miliona evra, a za drugu fazu treba spremiti još toliko.

- Verujemo da će to obezbediti investitor iz Slovenije, koji je iskazao interesovanje. Inače, radovi su kasnili i zbog izvođača koji je više od dve godine bio u blokadi – pojasnio je Smiljanić.

U centar površine 6.000 kvadratnih metara dosad je uloženo šest miliona evra. Polovina novca je obezbeđena dogovorom s „Apatinskom pivarom“, koja je u zamenu za zemljište kraj Dunava dala 3,5 miliona evra.

Firma „Budućnost“ iz Novog Sada trebalo je da u okviru banje, prema ugovoru iz 2008. godine, napravi akva-park. Objekat je trebalo da ima osam bazena i mnogobrojne sadržaje iz velnes-programa, a rok je bio 365 dana.

Ova najveća investicija u apatinskoj opštini, vredna 12 miliona evra, finansira se iz opštinskog budžeta i „Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine“.

Završetkom modernog objekta u nadaleko poznatoj banji, turistička ponuda Apatina biće znatno bogatija, a banja Junaković će postati najsavremeniji banjsko-rekreacioni centar u ovom delu Evrope.

Završeni su grubi radovi, objekat je zastakljen, ugrađena je stolarija, razvučene instalacije i kupljen dobar deo bazenske opreme. U njemu će posao dobiti 50 radnika.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;