IZOLACIJA-468X60-BANNER

Banja Junaković čeka na Slovence

16.12.2015. | J. Bekić | Novosti

Izgradnja spa i velnes-centra u apatinskoj banji Junaković, koja je počela pre skoro osam godina, kasni zbog nedostatka novca. Po rečima dr Živorada Smiljanića, predsednika opštine Apatin, završena je prva faza izgradnje velnes-centra, vredna šest miliona evra, a za drugu fazu treba spremiti još toliko.

- Verujemo da će to obezbediti investitor iz Slovenije, koji je iskazao interesovanje. Inače, radovi su kasnili i zbog izvođača koji je više od dve godine bio u blokadi – pojasnio je Smiljanić.

U centar površine 6.000 kvadratnih metara dosad je uloženo šest miliona evra. Polovina novca je obezbeđena dogovorom s „Apatinskom pivarom“, koja je u zamenu za zemljište kraj Dunava dala 3,5 miliona evra.

Firma „Budućnost“ iz Novog Sada trebalo je da u okviru banje, prema ugovoru iz 2008. godine, napravi akva-park. Objekat je trebalo da ima osam bazena i mnogobrojne sadržaje iz velnes-programa, a rok je bio 365 dana.

Ova najveća investicija u apatinskoj opštini, vredna 12 miliona evra, finansira se iz opštinskog budžeta i „Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine“.

Završetkom modernog objekta u nadaleko poznatoj banji, turistička ponuda Apatina biće znatno bogatija, a banja Junaković će postati najsavremeniji banjsko-rekreacioni centar u ovom delu Evrope.

Završeni su grubi radovi, objekat je zastakljen, ugrađena je stolarija, razvučene instalacije i kupljen dobar deo bazenske opreme. U njemu će posao dobiti 50 radnika.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;