INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja hidrantske mreže na Goču

14.12.2015. | RTS

Na Goču kod Kraljeva u toku je izgradnja hidrantske mreže i dela internog vodovoda za potrebe Dečijeg odmarališta i turističkog kompleksa. Investitor je lokalna samouprava koja planira da već naredne građevinske sezone na Goču započne izgradnju i nekoliko kapitalnih objekata.

Trenutno na Goču boravi oko 400 mališana u okviru škole u prirodi. Ima snega na stazama i što je njima najbitnije ne topi se. Vremenske prilike na Goču nisu uticale na dinamiku radova na postavljanju hidrantske mreže u samom centru Dobrih voda gde su Dečije odrmarališe, hotel i Ski centar. Položeno je oko 600 metara nove vodovodne mreže.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Glavni naš cilj je da obezbedimo što bolje uslove za naše mališane koji dolaze iz kraljevačkih škola. I ne samo iz kraljevačkih nego i iz cele Srbije – kaže Slađana Čorbić direktor Dečijeg odmarališta.

Na Goču je započet novi investicioni ciklus. Izgradnja hidrantske mreže zapravo je prva faza komunalnog uređenja cele ove lokacije. U izgradnju novog paviljona biće uloženo oko 80 miliona dinara.

- Ono što jeste ideja grada Kraljeva je razvoj turizma i pokušaj da planina Goč postane jedna interesantna turistička destinacija. Možda među četiri ili pet planina u Srbiji – kaže Nebojša Simović, načelnik Raškog upravnog okruga.

- Prevshodno radimo sopstvenim sredstvima, dakle budžeta. Obratićemo se i Ministarstvu za turizam i nadamo se da će nas oni podržati u našim projektima. Mi već imamo spremne projekte tako da se nadamo da ćemo zajedno sa Vladom republike Srbije to uspeti i da završimo – kaže Tomislav Ilić, gradonačelnik Kraljeva.

Planirano je da se položi još oko 100 metara cevi od Dečijeg odmarališta do starog rezervoara. Time će tokom zime biti rešen problem vodosnabdevanja. Na Goču su česti i prekidi u telefonskom saobraćaju i napajanju električnom energijom zbog čega je danas održan i hitan sastanak sa čelnicima grada i javnih preduzeća kako bi se pronašla rešenja i za ove probleme.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;