INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vesić: Ulažemo u Rakovicu, sledeće godine novi dom zdravlja

11.12.2015. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je Vukasovićevu ulicu u Rakovici, gde su u toku završni radovi na izgradnji trotoara i proširenja ove saobraćajnice.

Radovi su obuhvatili asfaltiranje deonice puta od trafostanice do stajališta javnog prevoza „Miljakovačka šuma” prema naselju Miljakovac 3, a završeni su u predviđenom roku.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Vesić je naglasio da je u obnovu Vukasovićeve ulice uloženo 14 miliona dinara, što je podrazumevalo izgradnju 700 metara puta i 300 metara trotoara.

- Ovde su trotoari bili veoma važni jer građani nisu imali gde da prolaze, nije bilo bezbedno ni za decu ni za odrasle i građani su nas molili da to uradimo. Preostalo je da se uradi još 300 metara trotoara do okretnice, što ćemo učiniti tokom naredne godine, čime će ova ulica dobiti izgled kakav i zaslužuje – rekao je Vesić.

On je dodao da sadašnja gradska vlast ulaže više novca u opštine u koje prethodna nije ulagala, a da je upravo Rakovica jedan od takvih primera.

- Trenutno radimo nekoliko velikih projekata u Rakovici kao što su fekalna kanalizacija u Resniku u vrednosti od 40 miliona dinara, pripremamo tender za izradu fekalne kanalizacije u naselju Sunčani breg, vrednosti 200 miliona dinara, kao i četiri parka na teritoriji opštine. Rešavanjem svih ovih problema verujem da stanovnici Rakovice mogu da budu zadovoljni, a mi ćemo nastaviti da ulažemo i naredne godine, pri čemu nam najveće zadovoljstvo predstavlja dobra saradnje sa građanima koji opštini i gradu ukazuju na sve probleme – rekao je Vesić.

On je istakao da je za izgradnju doma zdravlja na Labudovom brdu obezbeđeno 168 miliona dinara.

- Nadamo sa da bi do marta mogla da počne izgradnja, a pre toga će se početi sa pripremnim radovima. Podsetiću da Labudovo brdo ima 40 hiljada stanovnika i da su do sada imali veoma loše uslove za primarnu zdravstvenu zaštitu. Od 1. januara se republici vraća nadležnost nad kliničko-bolničkim centrima, grad će biti nadležan za primarnu zdravstvenu zaštitu i tako će nam naredne godine ostati i više sredstava za ulaganje u domove zdravlja – istakao je Vesić.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić naglasio je da ova opština ima veoma dobru saradnju sa Gradom Beogradom i da su već napravljeni i planovi za narednu godinu.

- Prioritet nam je rešavanje saobraćajne infrastrukture, vodovoda, kanalizacije,  kao i izgradnja doma zdravlja na Labudovom brdu, za koji je opština uradila projekat, a grad obezbedio potrebna sredstva – rekao je Kocić.

Događaju je  prisustvovao i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;