Sprečena nelegalna gradnja u Maršala Birjuzova

09.12.2015. | Beoinfo

Glavni gradski urbanista Milutin Folić izjavio je da je sprečena još jedna nelegalna gradnja u centru Beograda, a posle prijave stanara u Ulici maršala Birjuzova.

- Na teren su izašle republička, gradska i opštinska građevinska inspekcija, koje su ustanovile da su u toku neprijavljeni građevinski radovi. Tačnije priprema konstrukcije za nadziđivanje objekta u Maršala  Birjuzova 3-5 – precizirao je Folić.

S obzirom na to da, kako je ukazao, za radove nije izdata potrebna građevinska dozvola, nadležna opštinska inspekcija ostavila je poziv investitorima da daju izjavu građevinskom inspektoru, ali se niko nije pojavio u zakazano vreme. Ono što sledi je donošenje inspekcijskog rešenja da se zabrane dalji radovi.

- Ukoliko se nastave radovi bez dozvole, inspekcija će, u saradnji sa MUP-om i tužilaštvom, preduzeti dalje korake u sprečavanju nelegalne gradnje i doneti rešenje o uklanjanju dozidanog dela objekta. Biće postavljena „žuta traka” i pokrenut krivični postupak protiv investitora. Ono što je dobro jeste da je i ovaj pokušaj nadziđivanja na vreme sprečen,  dok investitor nije izašao iz gabarita postojećeg objekta, a  pre svega  zahvaljujući građanima koji brinu za izgled Beograda – istakao je Folić i pozvao građane da i ubuduće prijave svaku nelegalnu gradnju u svom komšiluku.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...