Sprečena nelegalna gradnja u Maršala Birjuzova

09.12.2015. | Beoinfo

Glavni gradski urbanista Milutin Folić izjavio je da je sprečena još jedna nelegalna gradnja u centru Beograda, a posle prijave stanara u Ulici maršala Birjuzova.

- Na teren su izašle republička, gradska i opštinska građevinska inspekcija, koje su ustanovile da su u toku neprijavljeni građevinski radovi. Tačnije priprema konstrukcije za nadziđivanje objekta u Maršala  Birjuzova 3-5 – precizirao je Folić.

S obzirom na to da, kako je ukazao, za radove nije izdata potrebna građevinska dozvola, nadležna opštinska inspekcija ostavila je poziv investitorima da daju izjavu građevinskom inspektoru, ali se niko nije pojavio u zakazano vreme. Ono što sledi je donošenje inspekcijskog rešenja da se zabrane dalji radovi.

- Ukoliko se nastave radovi bez dozvole, inspekcija će, u saradnji sa MUP-om i tužilaštvom, preduzeti dalje korake u sprečavanju nelegalne gradnje i doneti rešenje o uklanjanju dozidanog dela objekta. Biće postavljena „žuta traka” i pokrenut krivični postupak protiv investitora. Ono što je dobro jeste da je i ovaj pokušaj nadziđivanja na vreme sprečen,  dok investitor nije izašao iz gabarita postojećeg objekta, a  pre svega  zahvaljujući građanima koji brinu za izgled Beograda – istakao je Folić i pozvao građane da i ubuduće prijave svaku nelegalnu gradnju u svom komšiluku.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...