Niš: Za socijalne stanove u Duvaništu još 95 miliona dinara

09.12.2015. | Jugmedia

Izgradnja socijalnih stanova i javnih garaža samo su neki od prioritetnih projekata uvršćenih u Program razvoja grada koji je predstavljena na javnoj raspravi održanoj u Skupštini grada Niša.

Načelnik „Uprave za privredu“ Dragan Karličić je istakao da Program ima za cilj da podstakne privredni razvoj, dolazak stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta.

- Pored socijalnih stanova u Ulici Majakovskog u Duvaništu za koje će biti izdvojeno 95 miliona dinara, gradiće s i socijalni stanovi u naselju „Branko Bjegović“, a njihovu gradnju finansiraće strani fondovi sa dva miliona evra – rekao je Karličić.

Za izgradnju javnih garaža, dodao je Karličić, biće izdvojeno 50 miliona dinara.

On je istakao da se među prioritetnim projektima u Programu razvoja grada Niša za narednu godinu nalazi i izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Keleš“ i izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda.

Prema Karličićevim rečima izrada studije izvodljivosti za izgradnju postrojenja za prečišćavanje i preradu otpadnih voda koštaće 130.000 evra. On je naveo da će grad Niš naredne godine izdvojiti 150 miliona dinara za završetak rekreativnih bazena, 55 miliona dinara za izgradnju vodovnog sistema u selima Knežica, Perutina, Ćurlina i Belotinac, i 22 miliona dinara za vodovod u selu Vrelu.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...