Obnova "Beteksa" na Banovom brdu

03.12.2015. | Beobuild

Nekadašnji maloprodajni objekat „Beteks“ na uglu Požeške i Kirovljeve ulice biće rekonstrukcijom posle mnogo godina priveden nameni. Prodajni lanac odeće i sportske opreme „Carvel“ obnoviće ovaj objekat u modernoj funkciji, čime će posle duže od decenije ova robna kuća ponovo otvoriti vrata za kupce.

Objekat ima dve podzemne etaže, prizemlje i dve nadzemne etaže i prostire se na preko 4.000 kvadrata sa odvojenim pristupom za dovoz robe. Možda je najveća mana ovog objekta nepostojanje odgovarajućeg parkinga, međutim reč je o objektu lokalnog karaktera, a u neposrednoj blizini nalazi se i javni parking kod zgrade Opštine Čukarica.

Ova rekonstrukcija neće dirati konstrukciju objekta, menjati gabarite objekta niti njegov spoljni izgled. Radovi podrazumevaju obnovu fasade i stolarije, zamenu krovnih lanterni i hidroizolacije, oluka i limenih opšivki na krovu, reparaciju metalnih vrata itd. U unutrašnjosti objekta biće obloženi zidovi gips-kartonskim pločama, popravka granitnog poda, montaža novih instalacionih zidova, spuštanje plafona i obnova svih sanitarnih čvorova.

Sanacija ovog objekta dobila je dozvolu krajem oktobra, a radovi koji su u toku trebalo bi da budu završeni u prvoj polovini naredne godine. Predračunska vrednost radova se procenjuje na blizu 300.000 evra.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 19.04.2021.
Biće da su pojedinci to već odradili...o tr...
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...