Obnova "Beteksa" na Banovom brdu

03.12.2015. | Beobuild

Nekadašnji maloprodajni objekat „Beteks“ na uglu Požeške i Kirovljeve ulice biće rekonstrukcijom posle mnogo godina priveden nameni. Prodajni lanac odeće i sportske opreme „Carvel“ obnoviće ovaj objekat u modernoj funkciji, čime će posle duže od decenije ova robna kuća ponovo otvoriti vrata za kupce.

Objekat ima dve podzemne etaže, prizemlje i dve nadzemne etaže i prostire se na preko 4.000 kvadrata sa odvojenim pristupom za dovoz robe. Možda je najveća mana ovog objekta nepostojanje odgovarajućeg parkinga, međutim reč je o objektu lokalnog karaktera, a u neposrednoj blizini nalazi se i javni parking kod zgrade Opštine Čukarica.

Ova rekonstrukcija neće dirati konstrukciju objekta, menjati gabarite objekta niti njegov spoljni izgled. Radovi podrazumevaju obnovu fasade i stolarije, zamenu krovnih lanterni i hidroizolacije, oluka i limenih opšivki na krovu, reparaciju metalnih vrata itd. U unutrašnjosti objekta biće obloženi zidovi gips-kartonskim pločama, popravka granitnog poda, montaža novih instalacionih zidova, spuštanje plafona i obnova svih sanitarnih čvorova.

Sanacija ovog objekta dobila je dozvolu krajem oktobra, a radovi koji su u toku trebalo bi da budu završeni u prvoj polovini naredne godine. Predračunska vrednost radova se procenjuje na blizu 300.000 evra.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...