Subotica: Hala za nove ulagače

27.11.2015. | S. Iršević | Dnevnik

U toku su radovi na dogradnji hale u subotičkoj industrijskoj zoni u Malom Bajmoku. Grad je sa 48 miliona dinara dokapitalizovao preduzeće Slobodna zona Subotica, tako da je sada u vlasništvu lokalne samouprave 72 odsto kapitala i od tog novca dograđuje se postojeća hala u kojoj će svoju proizvodnju proširiti kompanija „Dunkermoteren-Amatek”. Objekat su obišli gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i članovi Gradskog veća.

Javno preduzeće „Privredno tehnološki parkovi” učestvovalo je u izradi idejnog rešenja za konkurs „Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“ za projektovanje i izgradnju proizvodne hale kapaciteta 2.000 kvadratnih metara u Industrijskoj zoni Mali Bajmok. Za tu namenu je odobreno 156 miliona dinara. Za danas je zakazano i otvaranje ponuda za javnu nabavku za projektovanje i izgradnju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Očekujemo da ćemo sledeće godine imati svoju proizvodnu halu koju bismo mogli da izdajemo stranim i domaćim investitorima. Trendovi u svetu su trenutno takvi da neke ogromne grinfild investicije ne možemo da očekujemo i mi se prilagođavamo tako da imamo hale koje su spremne da odmah prime investitore – objasnio je direktor Javnog preduzeće Ivan Saveljić.

Slobodna zona se prostire na  površini od 44 hektara, a u okviru nje posluje pet multinacionalnih kompanija: „Simens“, „Kontinental Kontitek“, „Norma grupa“, „Svarovski“ i „Dunkermotoren-Ametek“. U Slobodnoj zoni je izgrađeno je preko 80.000 kvadratnih metara poslovnog proizvodnog prostora.

Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai prilikom obilaska terena nije krio zadovoljstvo što su rešeni problemi oko vlasničkih odnosa i funkcionisanja Slobodne zone.

- Mislim da smo uradili dobar posao. Obezbedili smo investiciju koja je bila neophodna da Slobodna zona može da krene u proširenje svoje hale u kojoj će „Dunkermotoren-Ametek”, koji je u zakupu, a izrazio je želju za proširenjem kapaciteta, početkom sledeće godine zaposliti još 60 radnika – kazao je Jene Maglai.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...