Novi centar Novog Beograda

26.11.2015. | B-92

„Erste group“ počela je izgradnju poslovne zgrade na Novom Beogradu, u kojoj će biti i novo sedište te banke.

- Poslovna zgrada „Sirius offices“ gradi se u novobeogradskom bloku 43 po najvišim standardima i biće površine 19.000 kvadratnih metara – izjavio je Ričard Vilkinson, predsednik Izvršnog odbora „Erste group Immorent“. - Izabrali smo Beograd kao lokaciju, kao tržište u nastajanju koje se ubrzo razvija i postaje centar biznisa.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako je kazao, u prvoj fazi biće izgrađeno 19.000 kvadratnih metara i 230 parking-mesta. Objekat će biti visoke energetske efikasnosti, u skladu sa principima ekološke održivosti i obnovljivih materijala, a to će optimizovati troškove budućih korisnika objekta, naveo je Vilkinson.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je lepo čuti od velikog investitora da je Beograd trenutno jedno od najvećih investicionih tržišta u Evropi.

- Blizu smo cilja da Beograd postane grad dizalica i kranova. Ne radi se o samo 30.000 novih kvadrata ni o investiciji od 40 miliona evra, koliko je važna nova slika Beograda – naveo je Mali. - Mi smo od početka godine izdali dozvole od preko 40.000 kvadrata i to je rekord, nikada nije bilo toliko. Potpuno smo kao gradska upravo posvećeni da brzo izdajemo dozvole i omogućimo investitorima da lakše ulažu u Beograd i nastave biznis.

Mali je otkrio i da će preko puta nove investicije Erste grupe biti izgrađena nova autobuska stanica, za koju će partner biti izabran sledeće godine.

- To će biti ceo kompleks koji će promeniti deo grada, prolaziće milioni putnika. 2007/8, kada ste kupovali plac, gledali ste u budućnost, jer će okolina povećati vrednost. Šalu na stranu, želim vam uspeh i da još više novca potrošite u Beogradu. Mi ćemo ispuniti svoje zadatke, a vi svoj novac trošite ovde – naveo je gradonačelnik srpske prestonice.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...