Novi centar Novog Beograda

26.11.2015. | B-92

„Erste group“ počela je izgradnju poslovne zgrade na Novom Beogradu, u kojoj će biti i novo sedište te banke.

- Poslovna zgrada „Sirius offices“ gradi se u novobeogradskom bloku 43 po najvišim standardima i biće površine 19.000 kvadratnih metara – izjavio je Ričard Vilkinson, predsednik Izvršnog odbora „Erste group Immorent“. - Izabrali smo Beograd kao lokaciju, kao tržište u nastajanju koje se ubrzo razvija i postaje centar biznisa.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako je kazao, u prvoj fazi biće izgrađeno 19.000 kvadratnih metara i 230 parking-mesta. Objekat će biti visoke energetske efikasnosti, u skladu sa principima ekološke održivosti i obnovljivih materijala, a to će optimizovati troškove budućih korisnika objekta, naveo je Vilkinson.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je lepo čuti od velikog investitora da je Beograd trenutno jedno od najvećih investicionih tržišta u Evropi.

- Blizu smo cilja da Beograd postane grad dizalica i kranova. Ne radi se o samo 30.000 novih kvadrata ni o investiciji od 40 miliona evra, koliko je važna nova slika Beograda – naveo je Mali. - Mi smo od početka godine izdali dozvole od preko 40.000 kvadrata i to je rekord, nikada nije bilo toliko. Potpuno smo kao gradska upravo posvećeni da brzo izdajemo dozvole i omogućimo investitorima da lakše ulažu u Beograd i nastave biznis.

Mali je otkrio i da će preko puta nove investicije Erste grupe biti izgrađena nova autobuska stanica, za koju će partner biti izabran sledeće godine.

- To će biti ceo kompleks koji će promeniti deo grada, prolaziće milioni putnika. 2007/8, kada ste kupovali plac, gledali ste u budućnost, jer će okolina povećati vrednost. Šalu na stranu, želim vam uspeh i da još više novca potrošite u Beogradu. Mi ćemo ispuniti svoje zadatke, a vi svoj novac trošite ovde – naveo je gradonačelnik srpske prestonice.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...