INFONET-468X60-BANNER

Počinje izgradnja novog mosta na Dičini

20.11.2015. | Tanjug

Radovi na izgradnji novog mosta na Dičini u Brđanima u gornjomilanovačkoj opštini počeće u ponedeljak, 23. novembra, a rok za njihov završetak je 60 dana.

Na mestu postojećeg, koji je tokom prošlogodišnjih majskih poplava teško oštećen, biće sagrađen nov armirano-betonski most.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Vrednost investicije iznosi oko 20, 6 milioan dinara bez PDV-a, dok je izvođač radova je preduzeće „Meta Balkan“ koje će poslove izvoditi zajedno sa valjevskim kompanijama Intramont i GP „Kompresor ING“, i beogradskom firmom GIP „Konstruktor“. Projektnu dokumentaciju za izgradnju sačinio je Saobraćajni institut CIP.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković izrazio je očekivanje da će izvođač maksimalno iskoristiti pogodne vremenske prilike i intenziviranjem radova završiti izgradnju mosta i pre ugovorenog roka. Mirković se zahvalio meštanima Brđana na strpljenju i razumevanju.

Inače, nakon oštećenja mosta u Brđanima postignut je dogovor da građevinsko preduzeće „Planum“ izvrši njegovu sanaciju, jer je isti koristio za potrebe izgradnje Koridora 11. Opština Gornji Milanovac trebalo je da obezbedi potrebnu projektnu dokumentaciju, što je i uradila tokom prošle godine.

Međutim, kako su u međuvremenu nastala nova oštećenja na mostu, konstatovano je da most nije moguće rekonstruisati, već da treba izgraditi novi na reci Dičini.

Gornjomilanovačka opština je u saradnji sa Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja obezbedila finansijska sredstva za izgradnju mosta u Brđanima iz Fonda solidarnosti EU.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;