INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Subotica: Radovi na kolektorskoj mreži do februara (video)

09.11.2015. | Tanjug

Građevinski radovi na polaganju i montaži cevi za kolektorsku i vodovodnu mrežu biće okončani do februara, rečeno je „Tanjugu“ u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ u Subotici.

Rešavanje višedecenijskih problema odvođenja otpadnih voda i modernizacije vodovodne mreže podrazumevalo je velike građevinske radove na iskopavanju i polaganju cevi potezu od centra ka severnim delovima grada. I pored zatvaranja ulica za saobraćaj, anketarani građani uglavnom imaju razumevanje.

Velike građevinske mašine „osvojile“ su Trg žrtava fašizma, gde se izvode radovi na postavljanju vodovodne i kolektorske mreže, nakon što su završeni radovi u Ulici Matije Gupca. Trasa radova će dalje ići Ulicom Petefi Šandora ka Bajskom putu, što će u jednom momentu značiti i zatvaranje međunarodnog kelebijskog puta.

Šef radne jedinice za realizaciju tog projekta Goran Mijatović rekao je „Tanjugu“ da je zadovoljan dinamikom radova koje izvodi novosadski „Graditelj“.

- Sa ovim izvođačem radova imamo sreću jer se radovi izvode kvalitetno, imamo dobar nadzor nad izvođenjem radova. Da radimo brže, sigurno bi bilo i više grešaka. Mi smo zadovoljni, neka se nastavi ovako – kaže Mijatović.

S obzirom da su radovi izazvali izmene i poremećaje u saobraćaju, Mijatović najavljuje da će se, kako koja deonica kojom će prolaziti kolektori i vodovodna mreža bude završena i obavljan tehnički prijem, i na tim lokacijama postavljan tucanik i prvi sloj asfalta, saobraćaj koliko-toliko uspostaviti.

- Svi radovi, tu mislim prvenstveno na iskop, polaganje cevovoda i montažerske radove, biće završeni tokom februara. Za očekivati je da nas dosta asfalterskih radova očekuje naredne godine. S obzirom na vremenske uslove, to očekujemo od februara, marta – rekao je Mijatović.

Uporedo sa tim radovima, kako kaže, u pripremi su i tenderi za naredne faze realizacije tog višemilionskog projekta. Izgradnju kolektora 2 i 7 i centralnog magistralnog vodovoda finansira „Evropska banka za obnovu i razvoj“ putem kredita vrednog 11 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;