Na proleće počinje gradnja 363 stana u Kraljevu (video)

06.11.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je u Kraljevu da će u martu početi gradnja ukupno 363 stana za porodice čiji su stambeni objekti oštećeni u zemljotresu u tom gradu 2010, kao i da će biti završeni 2019. godine.

Mihajlović je u Narodnom muzeju Kraljevo potpisala Sporazum o saradnji na realizaciji projekta stambene obnove posle zemljotresa u tom gradu sa gradonačelnikom Tomislavom Ilićem i direktorkom „Republičke agencije za stanovanje“ Majom Lakićević. Ona je tom prilikom najavila da će se graditi stambeni objekti i u drugim gradovima u Srbiji.

- Kraljevo nije jedini grad gde ćemo graditi, u narednom periodu počećemo da gradimo i u Kikindi, Staroj Pazovi i Pančevu – rekla je Mihajlović, poručujući da je jedan od ciljeva Vlade Srbije da se u svakom gradu živi bolje.

Ona je kazala da će svake godine u Kraljevu biti završena po jedna zgrada, tako da će četvrta zgrada biti gotova 2019, kao i da je vrednost te investicije 13 miliona evra.

Četiri nove zgrade će imati ukupno 17.000 metara kvadratnih, a radovi će biti finansirani sredstvima Republike Srbije, Grada Kraljeva, kredita „Razvojne banke Saveta Evrope“, kao i „Investicinog fonda za Zapadni Balkan“.

Mihajlović je naglasila da je kredit bio odobren još pre više godina, ali da ga je sada aktiviralo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ona je navela da će svaka zgrada imati osam spratova i da će stanovi biti mnogo veće kvadrature od one koje su vlasnici stanova imali u zgradama oštećenim u zemljotresu u Radničkom naselju u Dositejevoj ulici. U tom naselju u zemljotresu je oštećen 21 stambeni objekat.

Mihajlović je zatim otvorila izložbu „Urbana regeneracija Kraljeva“ na kojoj su izložbena najbolja urbanistička i arhitektonska rešenja za to naselje.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...