"Prokop" u novom svetlu

06.11.2015. | Beobuild

Radovi na završetku železničke stanice „Prokop“ napreduju prema planiranoj dinamici, a ostvarenom racionalizacijom proširen je plan, pa će biti završen i deo radova planiran za narednu fazu. Preostala sredstva biće iskorišćena da se u ovoj fazi završe i armirano-betonske podloge za prvi i drugi kolosek. Betoniranje podloge je u toku, dok se na ostalim delovima objekta već uveliko montira prateća oprema i signalizacija.

Većina grubih radova je završena, a trenutno se kompletira postavljanje keramike i kamena koja je već izvedena na 90% površina. U toku je i postavljanje zvučnika za obaveštavanje putnika i sigurnosnih kamera. Istovremeno se na stubovima ugrađuju i nosači za nove info-table, na koje će se narednih dana postaviti i veliki satovi prečnika 60cm. U međuvremenu završeno je postavljanje osvetljenja na peronima, a u toku je i montiranje železničke signalizacije.

Na koti 105 završeno je postavljanje nove hidroizolacije i ona se trenutno testira, a radi se na zatvaranju otvora za eskalatore sa perona ka budućoj staničnoj zgradi. U podhodnicima je takođe praktično završeno postavljanje keramike i granita, a sada teku radovi na spuštanju plafona, ugradnji rasvete i postavljanju ostalih instalacija. U podhodnicima su do neke naredne faze i uvođenja eksalatora zatvoreni prolazi predviđeni za tu funkciju. Završeni su i radovi na novim odvodima za kišnicu, koji su sada sprovedeni u ranije pripremljen kolektor, a tokom narednog vikenda će biti postavljene i poslednje dve skretnice sa dedinjske i senjačke strane.

Radove izvodi konzorcijum okupljen oko „Energoprojekta“, a vrednost svih radova u ovoj fazi iznosi oko 26 miliona evra. Rok za završetak ove faze je januar naredne godine, a u prilogu pogledajte sveže fotografije radova na „Prokopu“.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...