Inspektori za rad kontrolišu radnike na Koridoru 11 (video)

06.11.2015. | Tanjug

Inspekcija rada je obišla Koridor 11 na deonici od Ljiga do Preljine i kontrolisala radnike na gradilištu.

- Kontrolišemo postojanje dokumentacije, bezbednost i zdravlje na radu, a u okviru toga korišćenje sredstava lične zaštite, osposobljenost za bezbedan rad, rukovanje građevinskim mašinama u smislu postojanja dokumetacije, stručnih nalaza, stručne osposobljenosti i postojanja odgovarajuće opreme za rad na visini – rekao je inspektor Radiša Petković za „Tanjug“.

Petković je ocenio da je u trenutku inspekcije zatečeno stanje zadovoljavajuće i da su radnici posedovali zaštitnu opremu.

- Zaposleni koriste sredstva lične zaštite, nose radna odela, prsluke, šlemove, dok za poslove koji se izvode na visini, poput skidanja građevinske oplate pored skela, oni upotrebljavaju zaštitne pojaseve – naveo je inspektor dodajući da su danas na gradilištu bili uposleni radnici „AGT“ d.o.o. Beograd, „Planum“ a.d. Beograd, "Azvirt", „Lider metal“, „Marko trans kargo“ iz poslovne jedinice Kragujevac, kao i zaposlene sa „Građevinskog fakulteta“ u Beogradu.

Petković je istakao da nakon izvršenog pregleda, inspektori rada će prikupljene podatke o radnicima koje su zatekli na terenu uporediti sa bazom zaposlenih u firmama koje izvode radove.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?