INFONET-468X60-BANNER

Okrugli sto - razgovori o primeni proizvoda od gline u zidanim konstrukcijama

04.11.2009. | Gradjevinarstvo.rs

"Poštovani projektanti i izvođači - arhitekte i građevinci - graditelji, koristimo priliku da Vam se u ime ciglarske industrije Srbije i organizatora posebno obratimo sa molbom da uzmete učešće na skupu Okrugli sto - razgovori o primeni  proizvoda od gline u zidanim konstrukcijama koji se održava 10. decembra 2009. godine u prostorijama Saveza inženjera i tehničara Srbije.

Poznati stručnjaci sa fakulteta i instituta upoznaće Vas sa kretanjima u Evropi na polju novih asortimana Evropskih standarda, kao i propisa na polju zaštite od požara, seizmike i toplotnih performansi u oblasti proizvoda od gline u zidanim konstrukcijama. Istovremeno proizvođači opeke i crepa Srbije bliže će vas upoznati sa proizvodnjom svih asortimana koji se sada proizvode ili nameravaju da proizvode. Takođe će biti razmatran i novi Zakon o planiranju i izgradnji.

Kretanja u Srbiji zadnjih godina pokazuju da proizvođači opeke i crepa u svom marketinškom ponašanju nisu pokazali adekvatno interesovanje za upoznavanje naše stručne javnosti sa mogućnostima korišćenja proizvoda od gline, pa se stoga potrošnja odvijala stihijski, pri čemu su glavni nosioci potrošnje i upotrebe zavisili od trgovaca, što nije slučaj u Evropi i svetu.

Polazeći od ove konstatacije i činjenice da potražnja i upotreba građevnskih materijala treba prvenstveno da zavisi od projektanata i izvođača radova, ovaj skup smatrajte početkom u odnosu na promenu ponašanja proizvođača građevinskog materijala od gline. Istovremeno ovaj skup je i početak bližeg upo­zna­vanja projektanata, izvođača i proizvođača materijala sa novim asortimanima materijala za zidanje i krovnih pokrivača od gline.

Okrugli sto je namenjen prvenstveno projektantima i izvođačima radova, kao i proizvođačima građevinskog materijala od gline.

Računamo na Vaše prisustvo i unapred se zahvaljujemo,

Udruženje industrije glinenih proizvoda - IGP SRBIJE"

Detaljnije o ovom okruglom stolu pročitajte na našem sajtu na linku ovde - https://www.gradjevinarstvo.rs/TekstDetalji.aspx?ban=820&tekstid=859 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUMIT
BAUMIT
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

TRITONEX
TRITONEX
KRAGUJEVAC
tritonex.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;