Pri kraju sanacija Sokolskog doma u Subotici

04.11.2015. | RTV

Do decembra biće završeni radovi na prvoj fazi obnove Sokolskog doma u Subotici, koji predstavlja jedno od najvažnijih arhitektonskih nasleđa iz perioda između dva svetska rata.

Kako je „Tanjugu“ izjavio tehnički direktor Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju grada“ Jasmin Šečić, u prvoj fazi rekonstrukcije do kraja nedelje biće završeni radovi na sanaciji, odnosno zameni opasnih delova fasade koji su ugrožavali bezbednosti prolaznika, kao i radovi na sanaciji terase iznad ulaza u objekat.

Po njegovim rečima, preostaje sanacija jednog dela stepeništa na ulazu u objekat, gde će postojeće stepenište biti sanirano i zamenjeno novim od veštačkog kamena.

- Mi smo napravili kompletan projekat sanacije fasade ovog objekta i on je pokazao koje su to neophodne mere koje su najkrucijalnije da se izvrše u ovom periodu i to su praktično svi radovi na delovima koji sada već zaista ugrožavaju prolaznike – rekao je Šečić, podsetivši da se radi o dotrajalom objektu, starom 80 godina.

On dodaje da je za ove radove bilo opredeljeno 3,6 miliona dinara, a da ukupna procenjena vrednost potpune sanacije fasade objekta iznosi 60 miliona dinara, te da će za njen završetak biti potrebno izdvajati sredstva i u narednim godinama. Radovi na ovom objektu počeli su 25. avgusta 2015. godine.

Zgrada je izgrađena 1936. godine prema projektu Franje De Negrija. U ovom objektu trenutno se nalazi pozorišna scena Jadran, Dečje pozorište i niz sportskih udruženja i drugih ustanova.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...