SFSOPLATE-468X60-BANNER

Pri kraju sanacija Sokolskog doma u Subotici

04.11.2015. | RTV

Do decembra biće završeni radovi na prvoj fazi obnove Sokolskog doma u Subotici, koji predstavlja jedno od najvažnijih arhitektonskih nasleđa iz perioda između dva svetska rata.

Kako je „Tanjugu“ izjavio tehnički direktor Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju grada“ Jasmin Šečić, u prvoj fazi rekonstrukcije do kraja nedelje biće završeni radovi na sanaciji, odnosno zameni opasnih delova fasade koji su ugrožavali bezbednosti prolaznika, kao i radovi na sanaciji terase iznad ulaza u objekat.

Po njegovim rečima, preostaje sanacija jednog dela stepeništa na ulazu u objekat, gde će postojeće stepenište biti sanirano i zamenjeno novim od veštačkog kamena.

- Mi smo napravili kompletan projekat sanacije fasade ovog objekta i on je pokazao koje su to neophodne mere koje su najkrucijalnije da se izvrše u ovom periodu i to su praktično svi radovi na delovima koji sada već zaista ugrožavaju prolaznike – rekao je Šečić, podsetivši da se radi o dotrajalom objektu, starom 80 godina.

On dodaje da je za ove radove bilo opredeljeno 3,6 miliona dinara, a da ukupna procenjena vrednost potpune sanacije fasade objekta iznosi 60 miliona dinara, te da će za njen završetak biti potrebno izdvajati sredstva i u narednim godinama. Radovi na ovom objektu počeli su 25. avgusta 2015. godine.

Zgrada je izgrađena 1936. godine prema projektu Franje De Negrija. U ovom objektu trenutno se nalazi pozorišna scena Jadran, Dečje pozorište i niz sportskih udruženja i drugih ustanova.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;