INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pri kraju sanacija Sokolskog doma u Subotici

04.11.2015. | RTV

Do decembra biće završeni radovi na prvoj fazi obnove Sokolskog doma u Subotici, koji predstavlja jedno od najvažnijih arhitektonskih nasleđa iz perioda između dva svetska rata.

Kako je „Tanjugu“ izjavio tehnički direktor Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju grada“ Jasmin Šečić, u prvoj fazi rekonstrukcije do kraja nedelje biće završeni radovi na sanaciji, odnosno zameni opasnih delova fasade koji su ugrožavali bezbednosti prolaznika, kao i radovi na sanaciji terase iznad ulaza u objekat.

Po njegovim rečima, preostaje sanacija jednog dela stepeništa na ulazu u objekat, gde će postojeće stepenište biti sanirano i zamenjeno novim od veštačkog kamena.

- Mi smo napravili kompletan projekat sanacije fasade ovog objekta i on je pokazao koje su to neophodne mere koje su najkrucijalnije da se izvrše u ovom periodu i to su praktično svi radovi na delovima koji sada već zaista ugrožavaju prolaznike – rekao je Šečić, podsetivši da se radi o dotrajalom objektu, starom 80 godina.

On dodaje da je za ove radove bilo opredeljeno 3,6 miliona dinara, a da ukupna procenjena vrednost potpune sanacije fasade objekta iznosi 60 miliona dinara, te da će za njen završetak biti potrebno izdvajati sredstva i u narednim godinama. Radovi na ovom objektu počeli su 25. avgusta 2015. godine.

Zgrada je izgrađena 1936. godine prema projektu Franje De Negrija. U ovom objektu trenutno se nalazi pozorišna scena Jadran, Dečje pozorište i niz sportskih udruženja i drugih ustanova.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;