INFONET-468X60-BANNER

Svilajnac dobija novi most?

29.10.2015. | B-92

Most na Velikoj Moravi, koji spaja Svilajnac sa auto-putem Beograd-Niš kod Markovca, postao je „usko grlo“ i kočnica razvoja privrede Svilajnca. Problem modernog mosta, preko koga se odvijaju i drumski i železnički saobraćaj, nije od juče, ali je sada kada se na prelaz zbog brojnosti vozila i kapaciteta mosta čeka i danju i noću postao izražen, jer je u Svilajncu poslednjih nekoliko godina počelo da radi nekoliko fabrike stranih kompanija.

- Uradili smo svu plansku i projektnu dokumentaciju i to isfinasirali, sve je sada u nadležnosti države – rekao je novinarima predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

- Novi most i zaobilaznica od 11 kilometara, koštaju 11 miliona evra, koje opština nema – rekao je Milanović i objasnio da most uz Svilajnac koriste i opštine Despotovac, Žabari, Petrovac i veliki deo istočne Srbije.

O izgradnji novog mosta razgovara se još od od 2000. godine, njegovu izgradnju obećavali su ministri Božidar Đelić, Verica Kalanović i drugi koji su dolazili u posetu Svilajncu, ali još ništa. U međuvremenu je izgrađeno i počelo da radi nekoliko fabrika stranih kompanija, čijom zaslugom je Svilajnac izašao iz grupe nerazvijenih opština.

Na području opstine Svilajnac trenutno se rade dva mosta, kod sela Subotica i Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Svilajncu, a uskoro počinje i izgradnja mosta u Kupinovcu, istakao je Milanović i naveo da su sredstva za ove mostove obezbeđena.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;