INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Svilajnac dobija novi most?

29.10.2015. | B-92

Most na Velikoj Moravi, koji spaja Svilajnac sa auto-putem Beograd-Niš kod Markovca, postao je „usko grlo“ i kočnica razvoja privrede Svilajnca. Problem modernog mosta, preko koga se odvijaju i drumski i železnički saobraćaj, nije od juče, ali je sada kada se na prelaz zbog brojnosti vozila i kapaciteta mosta čeka i danju i noću postao izražen, jer je u Svilajncu poslednjih nekoliko godina počelo da radi nekoliko fabrike stranih kompanija.

- Uradili smo svu plansku i projektnu dokumentaciju i to isfinasirali, sve je sada u nadležnosti države – rekao je novinarima predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

- Novi most i zaobilaznica od 11 kilometara, koštaju 11 miliona evra, koje opština nema – rekao je Milanović i objasnio da most uz Svilajnac koriste i opštine Despotovac, Žabari, Petrovac i veliki deo istočne Srbije.

O izgradnji novog mosta razgovara se još od od 2000. godine, njegovu izgradnju obećavali su ministri Božidar Đelić, Verica Kalanović i drugi koji su dolazili u posetu Svilajncu, ali još ništa. U međuvremenu je izgrađeno i počelo da radi nekoliko fabrika stranih kompanija, čijom zaslugom je Svilajnac izašao iz grupe nerazvijenih opština.

Na području opstine Svilajnac trenutno se rade dva mosta, kod sela Subotica i Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Svilajncu, a uskoro počinje i izgradnja mosta u Kupinovcu, istakao je Milanović i naveo da su sredstva za ove mostove obezbeđena.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;