PRIJAVA-468X60-BANNER

Siniša Mali najavio kraj radova na obnovi pozorišta "Boško Buha" za 2016.

14.10.2015. | Tanjug

Pozorište „Boško Buha“ obeležilo je danas svoj 65. rođendan na sceni – gradilištu, u prisustvu gradonačelnika Siniše Malog, gradskog sekretara za kulturu Vladana Vukosavljevića, kao i članova kolektiva i prijatelja kuće. Gradonačelnik je najavio kraj rekonstrukcije za iduću godinu.

- Najpre želim da čestitam veliki jubilej pozorištu „Boško Buha“ i da zahvalim (direktoru Miloradu Mandiću) Mandi prevashodno na ogromnom naporu i ogromnoj želji da ovo pozorište bude otvoreno. Možda, neka bude do polovine sledeće godine, na sledeći rođendan ili krajem godine da bude otvoreno i da Beograd ponovo dobije ono što i najmlađi naši sugrađani zaslužuju, ali i ono što svi mi zaslužujemo, a to je da imamo pozorište „Buha“ potpuno obnovljeno – rekao je Mali.

Kako je dodao, „shodno finansijskim mogućnostima izdvojili smo neka sredstva tokom ove godine, nešto je pomogla Vlada Srbije, nešto su pomogli donatori i sponzori“.

- Mi ćemo za 2016. takođe neka sredstva da izdvojimo, očekujemo pomoć donatora, opet NIS-a, kao i Vlade Srbije. Siguran sam da ćemo nedostajući obim sredstava „zatvoriti“ tokom sledeće godine kako bismo završili rekonstrukciju pozorišta – izjavio je gradonačelnik. - Nije ni nama lako, ali ovo je važno. Košta koliko košta, naći ćemo sredstva. Recimo da nam je u oblasti kulture ovo za sledeću godinu jedan od prioriteta.

Mandić je podsetio da je ovo pozorište pokrenula Gita Predić Nušić, nastavljajuću tradiciju predratnog pozorišta za decu „Roda“, koje je inicirao Branislav Nušić još 1937. godine.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;