IZOLACIJA-468X60-BANNER

Uskoro građevinska dozvola za izgradnju Doma zdravlja na Labudovom brdu

07.10.2015. | B. Borisavljević | Novosti

Građevinska dozvola za izgradnju Doma zdravlja na Labudovom brdu trebalo bi da bude izdata uskoro, a radovi će početi pre kraja godine, saznaju „Novosti“ u gradskoj upravi.

Žitelji ovog beogradskog naselja, posle više decenija lečenja u skloništu, dobiće modernu zdravstvenu ustanovu, ali je generalnim planom između ulica Oplenačke, Ljubomira Ivkovića Šuce, Sretena Mladenovića Mike, Serdara Janka Vukotića i 11. krajiške divizije, predviđena i izgradnja srednje škole, crkve, kao i centra mesne zajednice.

Dom zdravlja nalaziće se na parceli na uglu ulica Oplenačke i Ljubomira Ivkovića Šuce. Objekat će imati površinu od 3.300 kvadrata – prizemlje, sprat i potkrovlje, kao i 25 parking-mesta. „Sekretarijat za zdravstvo“ će odlučiti koje će specijalističke službe biti smeštene u novoj zdravstvenoj ustanovi.

Posle dobijanja građevinske dozvole, „Sekretarijat za zdravstvo“ će raspisati tender na kome će biti izabran izvođač radova, dok je investitor „Agencija za izgradnju grada“. U tenderskoj dokumentaciji biće definisan rok za završetak radova. Lokacija budućeg doma zdravlja definisana je regulacionim planom naselja Kneževac-Kijevo.

Postojeća zdravstvena stanica, koja je smeštena u skloništu nema ni minimalne uslove za rad lekara i pružanje zdravstvene zaštite.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;