Ada: Radovi u šest ulica

24.09.2015. | M. Mitrović | Dnevnik

Radovi na sanaciji vodovodne mreže u Adi u toku su u Ulici Đure Đakovića, dok se u pet ulica u gradi fekalna kanalizacija. Ova ulaganja vredna 26,2 miliona dinara zajednički se finansiraju sredstvima „Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumartsvo AP Vojvodine“ i budžeta ađanske opštine.

Radove su u utorak posle podne obišli resorni pokrajinski sekretar Branislav Bogaroški i opštinski čelnici Ade. Bogaroški je naglasio da je u prethodnih deset godina zajednička ulaganja oko 125 miliona dinara, dok je samo u ovoj godini za više projekata izdvojeno 39 miliona dinara, od kojih je najveći projekat izgradnja fekalne kanalizacije u delu Ade u vrednosti 20 miliona dinara.

Izgradnja kanalizacije u delu Ade je u toku u ulicama Slovenačka, Đure Daničića, Bečejski put, Svetozara Markovića i Adi Endrea. „Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu“ je za taj deo investicije obezbedio 13,4 dok su preostalih 6,6 miliona dinara izdvojili opština Ada i Druga mesna zajendica Ada.

Od 6,2 miliona dinara za sanaciju vodovoda u Ulici Đure Đakovića 1,3 miliona dinara je iz opštinske kase Ade, a preostali veći deo iz Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. Radove izvodi JKP „Standard” iz Ade.

- Ove investicije su veoma značajne za Adu, jer građanima želimo da obezbedimo kvalitetno snabdevanje pijaćom vodom, a takođe i nesmetano odvođenje otpadnih voda – kaže predsednik ađanske opštine Zoltan Bilicki.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije