INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Privredna komora Srbije“ reagovala na Vesićev poziv kompanijama da učestvuju na beogradskim tenderima

18.09.2015. | Beoinfo

„Privredna komora Srbije“ reagovala je na poziv gradskog menadžera Gorana Vesića i uputila poziv domaćim građevinskim kopmanijama da učestvuju na tenderima koje raspisuje Grad Beograd.

U pozivu se navodi da „Udruženje za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu privredu Privredne komore Srbije“ poziva domaće građevinske kompanije da aktivno učestvuju na tenderima koje raspisuje Gradska uprava Beograda, a ponuđače da uslove javnog poziva prilagode mogućnostima firmi. Kompanije su svesne da su tenderi transparentni, da nisu unapred dogovoreni, ali ukazuju da je neophodno da raspisivač tendera uzme u obzir stanje u građevinskoj privredi i prilagodi visoke tehnološke zahteve kapacitetu i tehnologiji domaćih firmi.

Gradski menadžer se zahvalio „Privrednoj komori Srbije“ zato što je odmah reagovala i pozvala građevinske kompanije kao i one koje se bave projektovanjem da učestvuju na tenderima u Beogradu.

- Nažalost bilo je tendera koji su propadali jer se nijedna kompanija nije javila. To je zato zato što se u Beogradu sve više gradi, jer je samo od marta do avgusta izdato skoro 400 građevinskih dozvola i sa mrtve tačke su pokrenuti mnogi veliki projekti koji su godinama stajali zbog nemara prethodne gradske vlasti. Poznato je da se godinama unazad do dolaska ove gradske vlasti, znalo unapred ko dobija poslove pa mnoge kompanije nisu bili motivisane da učestvuju na tenderima – rekao je Vesić i dodao da je dogovoreno da se u „Privrednoj komori Srbije“ organizuje predstavljanje Plana javnih nabavki „Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda“ kako bi domaće kompanije na vreme bile upoznate koje tendere će grad da raspisuje.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;