„Privredna komora Srbije“ reagovala na Vesićev poziv kompanijama da učestvuju na beogradskim tenderima

18.09.2015. | Beoinfo

„Privredna komora Srbije“ reagovala je na poziv gradskog menadžera Gorana Vesića i uputila poziv domaćim građevinskim kopmanijama da učestvuju na tenderima koje raspisuje Grad Beograd.

U pozivu se navodi da „Udruženje za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu privredu Privredne komore Srbije“ poziva domaće građevinske kompanije da aktivno učestvuju na tenderima koje raspisuje Gradska uprava Beograda, a ponuđače da uslove javnog poziva prilagode mogućnostima firmi. Kompanije su svesne da su tenderi transparentni, da nisu unapred dogovoreni, ali ukazuju da je neophodno da raspisivač tendera uzme u obzir stanje u građevinskoj privredi i prilagodi visoke tehnološke zahteve kapacitetu i tehnologiji domaćih firmi.

Gradski menadžer se zahvalio „Privrednoj komori Srbije“ zato što je odmah reagovala i pozvala građevinske kompanije kao i one koje se bave projektovanjem da učestvuju na tenderima u Beogradu.

- Nažalost bilo je tendera koji su propadali jer se nijedna kompanija nije javila. To je zato zato što se u Beogradu sve više gradi, jer je samo od marta do avgusta izdato skoro 400 građevinskih dozvola i sa mrtve tačke su pokrenuti mnogi veliki projekti koji su godinama stajali zbog nemara prethodne gradske vlasti. Poznato je da se godinama unazad do dolaska ove gradske vlasti, znalo unapred ko dobija poslove pa mnoge kompanije nisu bili motivisane da učestvuju na tenderima – rekao je Vesić i dodao da je dogovoreno da se u „Privrednoj komori Srbije“ organizuje predstavljanje Plana javnih nabavki „Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda“ kako bi domaće kompanije na vreme bile upoznate koje tendere će grad da raspisuje.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...