INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Šid: Cevi od izvora do Batrovaca

26.08.2015. | V. Đitko | Novosti

Obezbeđivanje potrebne dokumentacije je u završnoj fazi, kako bi se omogućilo da JKP „Vodovod“ u Šidu podigne kredit od 36 miliona dinara za izgradnju cevovoda u dužini do 1,6 kilometara od izvorišta do sela Batrovci. Ovo je samo jedan od značajnih investicionih poteza u šidskoj opštini u vodosnabdevanje. Reč je o kritičnoj tački, odnosno, delu trase gde su cevi nepristupačne (šumovit deo i velika dubina), a bageru je potrebno sat vremena dok ne stigne na mesto intervencije posle havarije.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Planiramo da podignemo kredit na period od sedam godina i sa grejs periodom od dve godine. Novoizgrađenu deonicu planiramo da spojimo sa tri kilometra već izgrađenog novogo cevovoda, a onda nam predstoji da u drugoj fazi 2016. izgradimo još tri kilometra, u vrednosti 60 miliona dinara, a 2017. godine u potpunosti završimo radove – navodi Aleksandar Jovanović, direktor JKP „Vodovod“ i dodaje da bi posle javne nabavke radovi mogli da počnu u oktobru.

Direktor dodaje i da su promenjeni svi glavni ventili na postrojenjima, koji, kako ističe, nisu menjani sedam godina. Zahvaljujući preduzetim merama, vodosnabdevanje je u ovim vrelim danima redovno i nema ni noćnih restrikcija. Od investicija koje su u planu, direktor navodi izgradnju vodovodne mreže za fruškogorska sela Sot, Privina Glava, Molovin i Bikić Do. u Privinoj Glavi i Sotu su već izbušeni bunari, sledi njihovo opremanje, a uz pomoć sredstava AP Vojvodine i lokalnog budžeta i da se izgradi vodovodna mreža. „Vodovod“ je nabavio i oksihlorogen, postorojenje za hlorisanje vode vredno 12 miliona dinara, od čega je APV obezbedila devet, a lokalna samouprava tri miliona dinara.

- Takođe smo raspisali konkurs za sanaciju rezervoara, zapremine 3.120 kubnih metara vode u Tehničkoj službi, a vrednost predviđenih radova je šest miliona dinara. Inače, vodimo brigu o 180 kilometara vodovodnih cevi na području opštine – navodi direktor Jovanović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;