IZOLACIJA-468X60-BANNER

Kula veliko gradilište

17.08.2015. | Z. Rajić | Novosti

Opština Kula pretvorena je u veliko gradilište, jer je iz lokalnog budžeta za ovu godinu izdvojeno oko 80 miliona dinara za investicije, koje se realizuju posredstvom „Zavoda za izgradnju“. Direktor „Zavoda“ Dejan Femić ističe da je za gradnju i rekonstrukcije u 2015. obezbeđeno duplo više novca nego ranijih godina.

Ilustracija (ww.wpixabay.com)

- U toku je uređenje centara Crvenke i Kruščića i rekonstrukciji fontane u Ruskom Krsturu. U Sivcu je počela izgradnja pešačke staze između katoličkog i pravoslavnog groblja, a u svih sedam naselja u opštini reguliše se atmosferska kanalizacija. Uskoro će početi sanacija puta između Kruščića u kulskoj i Bačkog Gračaca u odžačkoj opštini, susednih sela koja su godinama bila razdvojena zbog potpuno razrovane saobraćajnice. Zavod će obnoviti oko 900 metara tog puta na deonici koja pripada kulskoj opštini. Veći deo puta pripada opštini Odžaci, koja će, prema našim saznanjima, projektom za njegovo renoviranje konkurisati za donacije u pokrajini i republici – navodi Femić.

Posle lanjske pauze, nastavljeno je ravnanje poljskih puteva i izgradnja otresišta u ataru kulske opštine. Uređen je atarski put između Nove Crvenke i Lipara u dužini od jednog kilometra, koji je posut tucanikom. Femić objašnjava da se odustalo od planiranog presvlačenja tog druma, na osnovu procene „Instituta za puteve Zavoda za geomehaniku“ u Beogradu da, zbog konfiguracije terena, postavljeni asfalt ne bi trajao ni godinu dana.

Ovog meseca, kako je najavio direktor „Zavoda za izgradnju“, počeće postavljanje novih uličnih tabli u svim naseljima u opštini, izuzev u Kruščiću.

- Umesto dosadašnjih metalnih, biće stavljene znatno postojanije PVC table, otporne na vodu i UV zračenje, koje neće morati da se menjaju u slučaju promene naziva ulica, jer će biti dovoljno da se skine folija sa starim imenom i postavi nova. U Kruščiću su već nameštene nove table, za šta je MZ obezbedila novac od pokrajine – rekao je Femić.

„Zavod za izgradnju“ je u prvoj polovini ove godine obeležio horizontalnu saobraćajnu signalizaciju u dužini od oko 40 kilometara na lokalnim putevima i uličnim kolovozima. Na oko 1.000 kvadratnih metara označeni su pešački prelazi i zaustavne linije.

- Postavili smo i 60 novih saobraćajnih stubova i 150 znakova, od čega je više od polovine nadomešteno zbog krađe. Nedavno je, posle svega dva dana, koliko je stajalo, nestalo veliko ogledalo sa raskrsnice u Kuli. Stavili smo novo, a šteta nije mala, jer ogledalo košta 50.000 dinara – predočava Femić.

Sanacija regionalnog puta

Do kraja avgusta trebalo bi da počne sanacija dela regionalnog puta kroz glavnu ulicu u Kuli, od Vatrogasnog doma do Ekonomske škole.

- Na toj trasi, dugoj kilometar, zadržavala se voda posle padavina. Zbog teretnog saobraćaja, deonica će biti ojačana na kolotrazima. Investicija je vredna 22 miliona dinara, a obezbediće je „Putevi Srbije“ – izneo je Femić.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...