INFONET-468X60-BANNER

Biogasno postrojenje u Baču - Prva faza izgradnje biće završena u septembru

10.08.2015. | E-kapija

Radnici „Slovan Progresa" iz Selenče rade punom parom i grade takozvane trenč silose, odnosno prvu fazu biogasnog postrojenja u Baču.

- Investiciju od 8 mil EUR nosi slovačka kompanija, odnosno zvanično „Agro Energy" iz Sremske Kamenice – kaže Bojan Milić, a u ime kompanije investitora.

- Reč je o postrojenju koje će od maja iduće godine proizvoditi tri puta po 650 kilovata električne struje, a kada bude u punoj funkciji, imaće dva megavata. Za sirovinu koristiće se ostaci od sirka, kukuruza, šećerne repe, kao i stajnjak iz okolnih farmi, bio-masa od 30-40.000 tona godišnje. Reč je o regionalnom postrojenju, jer zbog velikih troškova transporta nije isplativo da se ide šire i dalje.

Izvođač radova „Slovan Progres" je ovdašnja firma, neimari dokazani u ovom delu bačkog priobalja Dunava na gradnji mnogih objekata, pa gotovo da nema temelja i krova koji u poslednjih pola veka nije njihovo delo.

- Nama je dat zadatak da završimo prvu fazu ove investicije u septembru, a za drugu je rok kraj novembra ili početak decembra ove godine – kaže direktor ove firme, odnosno građevinske operative Đuro Bocka.

- Investitor je, do sada, korektan, pa zato i mi radimo punim gasom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;