IZOLACIJA-468X60-BANNER

Azerbejdžanci žele da grade obilaznicu oko Beograda

03.08.2015. | Tanjug

Deo Koridora 11 od Ljiga do Preljine biće završen pre roka, najkasnije u avgustu 2016. godine, a Azerbejdžanci koji grade taj auto-put zainteresovani su da se uključe u izgradnju obilaznice oko Beograda kod Bubanj potoka, najavila je danas Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevine.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Posle sastanka sa ambasadorom Adzerbejdžana Eldarom Hasanovim, Mihajlović je u Vladi rekla novinarima da se azerbejdžanska firma „Azvirt“ dobro pokazala na gradnji Koridora 11 i da će u narednih mesec i po dana biti razmotreno sa partnerima iz Azerbejdžana, na tehničkom, ekspertskom i visokom nivou, kako mogu da se uključe u izgradnju obilaznice oko Beograda.

- Ponosni smo na „Azvirt“ i domaće firme, s obzirom na to da je već 70 odsto posla završeno na Koridoru 11 i ta deonica će biti gotova najkasnije u avgustu 2016. godine, a možda i ranije - rekla je Mihajlović.

Ona je, govoreći o obilaznici oko Beograda, istakla da postoje određene deonice koje nisu finansijski ugovorene i da će sa Azerbejdžancima biti razmatrane deonice od mosta na Savi do Bubanj Potoka.

Mihajlović je istakla da je Beograd jedini glavni grad u ovom delu Evrope koji nema završenu obilaznicu i da Srbija treba da proširi partnerstvo sa Azerbejdžanom.

Ona je podsetila da je premijer Aleksandar Vučić bio u poseti Azerbejdžanu i da je dogovoreno jačanje saradnje.

Ambasador Hasanov je istakao da su Srbija i Azerbejdžan strateški partneri i da ta zemlja želi da proširi poslove u Srbiji, s obzirom na to da imamo političku stabilnost što je, kako kaže, veoma važan faktor za investitore.

On je rekao da su vlasti Azerbejdžana donele odluku da „Azvirt“ učestvuje i u gradnji obilaznice oko Beograda i u drugim projektima u Srbiji koji će biti dogovoreni sa Ministarstvom građevinarstva i resornom ministarkom Mihajlović.

Hasanov je kazao da predsednik Azerbejdžana veoma poštuje predsednika i premijera Srbije, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića i  dodao da dobro sarađuje sa ministarkom Mihajlović.

Hasanov kaže da četiri najveće firme iz te zemlje vode pregovore o učešću u privatizaciji u Srbiji.

Zvaničan rok za završetak deonice Ljig - Preljina, koja je dugačka 40 kilometara, jeste 25. avgust 2016. godine, a radovi se finansiraju azerbejdžanskim kreditom od 308 miliona evra.

Glavni izvođač radova je firma „Azvirt“.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;