Ugovor o rekonstrukciji Prokopa protivzakonit

22.07.2015. | Tanjug

Ugovor između „Železnica Srbije“ i preduzeća „Energoprojekt“ o izgradnju i rekonstrukciji železničke stanice „Prokop“ zaključen je na protivzakonit način, presudio je Ustavni sud, saopšteno je iz „Koalicije za nadzor javnih finansija“.

Kako je navedeno, u tom ugovoru takođe su prekršene antikorupcijske odredbe Zakona o javnim nabavkama, a presudom Upravnog suda poništava se rešenje Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i nalaže joj se da donese novo resenje u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i pravnim stavom suda.

Presuda Upravnog suda doneta je po tužbi građanskog nadzornika u postupku javne nabavke „Prokop“ i njom su potvrđeni svi navodi „Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava i pravno verifikovana argumentacija o teškim zloupotrebama počinjenim u toj javnoj nabavci, stoji u saopštenju.

Ta presuda takođe je otvorila pitanje odgovornosti članova Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki koji su omogućili stupanje na snagu protivzakonitog ugovora u poslu vrednom gotovo 26 miliona evra, navodi se u saopštenju.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...