INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi kružni tok oko Požarevca

21.07.2015. | D. Novković | Novosti

Počela je izgradnja novog kružnog toka na ulasku u Požarevac, a posao bi trebalo da bude završen do 30. avgusta. Uporedo sa radovima na početku stare Industrijske zone na raskrnici ulica Koste Abraševića, Čede Vasovića, Đure Đakovića i Industrijske – postavljaće se i ulična rasveta na petlji kod skretanja za naselje Ljubičevo.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Izvođači su preduzeće za puteve „Požarevac“ i „Gorionik“, koji su se obavezali da sve bude gotovo do početkaprivredno-turističke manifestacije „Ljubičevske konjičke igre“, a u ovdašnjoj „Direkciji za izgradnju“ kažu da je za ove dve investicije iz gradskog budžeta izdvojeno 20 miliona dinara.

Zbog navedenih radova, ulaz u Požarevac – gledano iz pravca Beograda – biće potpuno zatvoren za saobraćaj koji će se odvijati prema novom režimu. Vozači koji se budu kretali ka centru grada neće se isključivati na Ljubičevskoj, već će nastavljati do Žabarske petlje i koristiti Ulicu 27. aprila. Istim putem prolaziće i vozači koji budu hteli da izađu iz grada, odnosno da nastave prema Beogradu...

Tokom leta, u gradu i „Vodovod i kanalizacija“ zamenjuje stari azbestni cevovod u Ulici Moše Pijade, pa je od Višeg suda do glavne autobuske stanice jedna traka zatvorena za saobraćaj. Kako ističu u ovoj firmi, zamena cevovoda obavljaće se sve do skretanja za Slobodarsku ulicu, na ukupnoj dužini od 850 metara, a posao će se odvijati u devet faza – do sredine novembra – i koštaće 14,5 miliona dinara.

Posle zamene azbestno-cementnog cevovoda, počeće izgradnja kišne kanalizacije u dva smera, od raskrsnice kod autobuske stanice. Time će se, na već izgrađeni kišni kolektor, nastaviti kanalizacije koje će prihvatati površinske vode sa Čačalice i Varoškog brda. Zahvaljujući ovim radovima, koji bi trebalo da budu okončani do sredine novembra, tokom obilnih padavina više neće dolaziti do plavljenja centralne gradske zone.

Obilaznica ka Kostolcu

Osim gradnje novog kružnog toka, osvetljavanja Ljubičevske petlje i zamene starog cevovoda, tokom leta će biti nastavljena i rekonstrukcija obilaznice prema Kostolcu – do skretanja za naselje Zabela, u ukupnoj dužini od dva kilometra.

U toku je i izgradnja fekalne crpne stanice u krugu nove bolnice, u koju „Fond za zaštitu životne sredine“ ulaže 6,5 miliona dinara. Nosilac projekta je JKP „Vodovod i kanalizacija“, izvođač radova „Mašinokop“, a podizvođač „Moping“ iz Požarevca.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;