INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kamenorezac još stoji na Koridoru 10

14.07.2015. | I. Mitić | Novosti

Na rušenje kamenorezačke radnje „Granit mermer“ kod Male Kopašnice na ulazu u Grdeličku klisuru, zakazano za 13. jul 2015, niko od nadležnih nije došao. Da najavljenog uklanjanja mašina i rušenja objekta neće biti, vlasnika Zorana Nikolića obavestila je policija.

U „Upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove“ grada Leskovca, koja je donela odluku o izvršenju, niko nije mogao da kaže šta je razlog odlaganja, a u „Putevima Srbije“, koji su korisnici eksproprijacije, redakciji „Novosti“ su rekli da su sva pitanja prosleđena nadležnoj službi, ali odgovori još nisu stigli na adresu redakcije.

U poslednjih mesec dana ovo je drugi pokušaj da se uđe u posed kamenorezačke radnje „Granit mermer“. Prvi je odložen jer je veštak mašinske struke konstatovao da je reč o sofisticiranim mašinama i da njihovu demontažu treba da obavi proizvođač, koji ih je i montirao. U međuvremenu su „Putevi Srbije“ na tenderu za uklanjanje samo dela opreme i premeštanje repromaterijala dobili i prihvatili jedinu ponudu, ali je ona veća od iznosa koji je Nikoliću nuđen za demontažu i ponovnu montažu svih mašina uključujući i premeštanje zaliha kamena. On nije mogao da kaže šta je razlog današnjeg odlaganja izvršenja, ali je naglasio da se žalio „Svetskoj banci“, koja finansira eksproprijaciju, kao i ambasadama Nemačke, Velike Britanije i Amerike. Predstavnici „Svetske banke“ koji su ga posetili rekli su mu da nije moguće da se sruši samo deo proizvodne hale, kao što je planirano, pa Nikolić veruje da je to imalo uticaj da se rušenje odloži.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;