IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi izlaz Novog Sada na auto-put od 1. avgusta

25.06.2015. | S. Krstić | Dnevnik

Gradilište severnog kraka auto-puta Beograd-Subotica, odnosno buduću petlju na ukrštanju auto-puta i Bulevara Evrope, obišli su gradonačelnik Miloš Vučević i v.d. direktora  „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak. Vučević je tom prilikom istakao da posle nekoliko godina Novi Sad i „Putevi Srbije“ odlično komuniciraju, i za to se zahvalio minstarki saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorani Mihajlović i samom Drobnjaku.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Imali smo nekoliko sastanaka i usaglasili se o radovima na nekim saobraćajnicama koje su ne samo od republičkog značaja već su veoma važne i za naš grad – kazao je Vučević, naglasivši da će tako saobraćaj u gradskom jezgru biti značajno rasterećen. – Petlja „Sever“ jedna je od prioritetnih saobraćajnica jer se radi o ulazu u Novi Sad iz pravca auto-puta Subotica-Beograd. Ona je za nas neophodna da bi po završetku radova na Bulevaru Evrope, ta saobrćajanica dobila pravi značaj i funkcionisala u punom kapacitetu. Dobili smo uveravanja od direktora Drobnjaka da dinamika radova ide po planu i u predviđenim rokovima, a pošto i radovi na Bulevaru Evrope odlično napreduju, možemo očekivati da će na jesen komapletan Bulevar Evrope biti završen, a radovi na ovoj petlji već početkom avgusta.

Vršilac direktora „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak kazao je da je petlja „Sever“ u njihovoj nadležnosti i da se radi o kraku dužine 1,7 kilometar, gde ima mnogo posla oko odvodnjavanja, putarskih radova i postavljanja javne rasvete.

- Zahvaljujući Republičkoj vladi i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, „Putevi Srbije“ će u Novi Sad uložiti značajan novac za obnovu putne infrastrukture – najavio je Drobnjak, i dodao da će saobraćaj na petlji „Sever“ krenuti od 1. avgusta. - Osim ovog projekta povezanog s Bulevarom Evrope, uradićemo i put Novi Sad-Rumenka-Kisač-Stepanovićevo, dug oko 13 kilometara. Za to je potrebno prvo da se uradi projekat i javna nabavka, a potom ćemo raditi i deonicu od tri kilometra na putu Futog–Begeč, za šta već imamo stari projekat koji bi trebalo da se redukuje.

Po podacima „Zavoda za izgradnju grada“ (ZIG), izgradnja poslednje, četvrte faze Bulevara Evrope, duge tri kilometra, napreduje dobro. U završnoj fazi je prva deonica od Rumenačkog puta do prilaznih konstrukcija novom mostu preko Kanala DTD. Preostalo je da se prevuče završni sloja asfalta od 882 metra i da se završi 50 metara prilaza mostu nakon njegovog završetka. Izvođač radova je „Put“ s podizvođačem „MN“ iz Loznice, a vrednost je 995.220.707,96 dinara.

Druga deonica, od mosta, odnosno Primorske ulice, do auto-puta počela je da se gradi 10. novembra 2014. godine. Duga je 1,8 kilometar, takođe sa četiri saobraćajne trake i obostranim pešačkim i biciklističkim stazama, kao i s javnim osvetljenjem. Predviđena je izgradnja kružne raskrsnice s Primorskom ulicom i izgradnja atmosferske kanalizacije. Na delu trase postavljen je noseći asfaltni sloj, dok se ostali deo priprema za asfaltiranje. Izvođači su „Karin komerc MD“ iz Veternika i „Put“, a vrednost je 290.379.800 dinara.

I most preko Kanala uskoro gotov

Most preko Kanala biće završen početkom avgusta, očekuju u ZIG-u. Radovi su počeli 1. avgusta prošle godine, a do sada je završena jedna strana mosta dugog 176 metara, dok je druga u finalnoj fazi. Na 30 metara širine, predviđene su četiri saobraćajne trake, obostrane pešačke i biciklističke staze i javno osvetljenje. Izvođači radova su „Energoprojekt-Niskogradnja“ iz Beograda i „Vest gradnja“ iz Šapca, a ugovorena vrednost je 656.838.785 dinara.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;