IZOLACIJA-468X60-BANNER

Prazno gradilište u Sremskoj Kamenici (video)

24.06.2015. | Goran Jerosimović | RTV

Radovi u Slavujevoj ulici u Sremskoj Kamenici još nisu pri kraju, iako su počeli u septembru prošle godine. Radnike, čiji je zadatak da je rekonstruišu, na terenu nema, kao ni odgovora iz nadležnih službi kada će ta ulica biti završena.

„Za sve to vreme, koliko traju radovi na Slavujevoj ulici u Sremskoj Kamenici, mogao bi da se završi auto-put“, kažu meštani. Sa druge strane, ima i onih koji, služeći se narodnim izrekama, poručuju da treba imati strpljenja.

Iz JKP „Put“, koje je i izvođač radova u ovoj ulici, kažu da se, osim nedostatka resursa, problematika trajanja radova u Slavujevoj ulici vezuje za projektnu dokumentaciju izrađenu 2007. godine.

Kako dalje navode, u toku izvođenja radova, od strane nadzornog organa – „Zavoda za izgradnju grada“ (ZIG), vršene su izmene projekta i prilagođavanje stanju na terenu, pa je 9. juna ZIG izvršio izmenu kolovozne konstrukcije i asfaltnih slojeva koji su dati projektom.

Iz „Puta“ navode i da građani ne moraju da koriste alternativne saobraćajnice preko Popovice, jer je postavljen privremeni vojni most preko potoka na Ružinom vencu. Oni koji svojim vozilima Slavujevom ulicom prolaze svakodnevno, kažu da im se nanosi velika šteta.

I dok iz „Puta“ poručuju da su radovi na pripremi saobraćajnice za asfaltiranje u toku, iz ZIG-a kažu da je JKP „Put“ tokom izvođenja radova, u više navrata obustavljao poslove zbog nedostatka materijala, goriva i drugih problema, kao i da iako vrše nadzor nad izvedenim radovima, ne mogu da utiču na dinamiku realizacije poslova.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;