Ilić: Auto-put do Preljine 2017, deonica do Požege 2019. (video)

02.06.2015. | Tanjug

Ministar Velimir Ilić izjavio je u Sevojnu da će auto-put do Preljine biti završen 2017.godine, a deonica do Požege do 2019.godine.

- Bez auto-puta nema ni investitora koji su preduslov za ekonomski razvoj zapadne Srbije. Čim nemate auto-put i aerodrom, vi ste druga kategorija za potencijalne investitore, koji su spremni da ulažu samo u mesta koja imaju dobru infrastrukturu – rekao je Ilić prilikom obilaska gradske opštine Sevojno.

Ilić je najavio i da će se u Vladi zalagati za realizaciju dve ključne investicije u užičkom kraju – izgradnju obilaznice i tunela ispod Kadinjače.

- Užice ima veliki problem sa aerozagađenjem, koje bi bilo znatno smanjeno izgradnjom obilaznice i izmeštanjem teškog saobraćaja iz grada. Takođe bi izgradnjom tunela ispod Kadinjače saobraćaj bio olakšan, a rešio bi se i problem klizišta i zimskog održavanja deonice puta od Užica ka Bajinoj Bašti – istakao je Ilić.

Ministar je novinarima rekao i da će rekonstrukcija Fabrike vode u Užicu početi odmah po reviziji projekta od strane Ministarstva građevine, na koju se čeka od marta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije