Rekonstrukcija kanalske mreže

29.05.2015. | Živan Negovanović |

Na gradskom području Sremske Mitrovice nastavljeni su radovi na obnovi i rekonstrukciji kanalske mreže, a ovih dana aktuelni su radovi na području Zasavice na mačvanskom delu gradske teritorije i u Petrovaradinskoj ulici na području gradske MZ Blok B.

Kako je izjavio gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, vrednost radova na uređenju kanala Zasavica, Čikas i kanala u Petrovaradinskoj ulici u Sremskoj Mitrovici je 12 miliona dinara.

- Pored toga, iz pokrajinskog i gradskog budžeta za uređenje kanalske mreže izdvojeno je 180 miliona dinara, od čega je 29 miliona dinara iz gradskog budžeta. U poslednjih pet godina za uređenje kanalske mreže na području Sremske Mitrovice je izdvojeno oko 450 miliona dinara – rekao je Nedimović i dodao da ovakvi radovi četo nisu u živiži javnosti, ali su izuzetno korisni što se pokazalo prilikom prošlogodišnjih majskih poplava.

Načelnik „Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove“, Vladimir Petković, kaže da zacevljenje više od stotinu metara kanala u Petrovaradinskoj ulici košta tri miliona dinara, ali će dugoročno doneti uštede jer samo redovno održavanje ovog kanala tokom četiri godine košta tri miliona.

- Pored toga, redovnim održavanjem ovog kanala dolazilo je do štete na temeljima ograda okolnih placeva zbog čega smo imali više peticija građana. Sada će se ovaj decenijski problem trajno rešiti – kaže Petković.

Po njegovim rečima, predstoji i zacevljenje kanala u Ulici Janka Veselinovića i okamenjavanje obale kanala u Ulici Slbodana Maletića u Naselju Blok B.

Načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić izjavio je da će se nastaviti sa infrastrukturnim radovima u Nasleju Blok B i najavio skori početak temeljne rekonstrukcije ograde na Katoličkom groblju za šta je već obezbeđeno 3,5 miliona dinara.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...