INFONET-468X60-BANNER

Prijepolje: Za asfaltiranje 200 miliona dinara

27.04.2015. | Tanjug

- U opštini Prijepolje planirani su radovi na brojnim seoskim i gradskim ulicama, za šta je iz opštinske kase opredeljeno 200 miliona dinara – kaže za „Tanjug“ član opštinskog veća zadužen za privredu Esad Hodžić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ulica Svetozara Markovića koja se nalazi u samom centru grada jedna je od retkih koja nije rekonstruisana tokom priprema za MOSI koje su pre dve godine održane u Prijepolju. Pošto je u jako lošem stanju, pa je samim tim ugrožena bezbednost kako učesnika u saobraćaju, tako i pešaka, odlučeno je da se izvrši njena celokupna rekonstrukcija.

- Ovo je važna saobraćajnica koja vodi od Gradske pijace do škole i zgrade gde se nalaze Centar za socijalni rad i Nacionalna služba za zapošljavanje. Iz opštinskog budžeta za ovu godinu predvideli smo negde oko 200 miliona dinara za putnu i drugu infrastrukturu – kazao je Hodžić.

Prioritet je da sredstva uglavnom budu usmerena ka izgradnji i rekonstrukciji puteva koji vode do sela gde je intenzivirana poljoprivredna proizvodnja i gde se nalaze značajni zasadi malina, kako bi se i na taj način pomoglo poljoprivrednicima da lakše plasiraju svoje proizvode. .

Pored asfalta u ulici Svetozara Markovića biće izvršena kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreze. Ovaj posao poveren je prijepoljskom JKP „Lim“.

- Situacija u kojoj se trenutno nalazi vodovodna mreža u toj ulici je u jako lošem stanju. Moramo izvršiti kompletnu rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, nakon čega radnici nesmetano mogu izvesti asfaltne radove – naveo je u izjavi „Tanjugu“ direktor JKP „Lim“ Aziz Hadžifejzović.

Vrednost radova na rekonstrukciji ulice Svetozara Markovića iznosi oko milion i po dinara. Pored ove saobraćajnice najavljeno je asfaltiranje ulica koje vode prema Kaćevu, Džurovu, Hrtima, Skokući, Slatini kao i popravka drugih seoskih puteva.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;