Mihajlović: Država će graditi još 1.700 stanova za ugrožene (video)

27.04.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je država prihvatila novi program izgradnje 1.700 stanova za socijalno ugrožene na kojem će se raditi narednih godinu ili dve.

Završena su 24 stana za socijalno stanovanje u čačanskom naselju Obrež, koje je trebalo da finasiraju država i lokalna samouprava u jednakom iznosu, izjavila je Mihajlović u Čačku.

- Država je dala malo više, čime je grad uštedeo, procenjena vrednost je bila oko 90 miliona dinara, a krajnja vrednost izgrađenih stanova je 72 – dodala je ona i istakla da je dobro što su posao odradile domaće firme.

Ministarka je potsetila da je za državu važno to što će se, osim u Čačku, takvi stanovi graditi u još pet gradova, a krajem maja će biti završeni u Kikindi. Nakon toga se očekuje da gradske vlasti, uz jasne uslove, raspišu konkurse i izvrše raspodelu stambenih jedinica.

- Pored toga, država je prihvatila novi program od 1.700 stanova za socijalno ugrožene na kojem će se raditi narednih godinu ili dve – rekla je ministarka.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić je rekao da je grad Čačak potpuno spreman za program koji se odnosi na izgradnju 1.700 stanova za socijalno stanovanje, jer je obezbeđena lokacija.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije